Noored tartlased muukisid lahti Tarhuni limonaadi ja muumia juuste saladused

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilane Leene Pärtel otsustas ühendada oma kaks suurt hobi ja teha valdkondadeülese uurimistöö. Keskkonnahumanitaaria on miski, millega ta soovib end ka tulevikus siduda.
Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilane Leene Pärtel otsustas ühendada oma kaks suurt hobi ja teha valdkondadeülese uurimistöö. Keskkonnahumanitaaria on miski, millega ta soovib end ka tulevikus siduda. Foto: Kristjan Teedema

Juba 22. korda toimunud õpilaste teadustööde konkursil olid nii põhikooli- kui ka gümnaasiumiastmes edukad Tartu noored. Mõlemas vanuseklassis antakse välja kolm auhinnakohta ning igale kohale valitakse kaks tööd.

Tööd, mida konkursile esitatakse, on valminud kas põhikoolis loovtööna või gümnaasiumis kohustusliku uurimistööna. Kuigi töid tehakse üldhariduskoolides, küünivad need tasemelt tihti ülikooli bakalaureuse- või isegi magistritöödeks.

«Mõned konkursitööd esindasid teadusvaldkondi, milles Eestis ei olegi veel välja kujunenud uurimistraditsiooni. Nii võib mõnest konkursil osalenust tulevikus saada ka talle huvi pakkuva uurimissuuna teerajaja,» rääkis Eesti Rahva Muuseumi teadusdirektor Pille Runnel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles