Ülikoolilinnas võistlevad andekad viiuldajad kaheksalt maalt

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
«Teil on väga väike armas linnake,» sõnas Kiievist tulnud Mykhailo Zin­chenko, kes valmistus laulupeomuuseumi saalis žürii ette astuma.
«Teil on väga väike armas linnake,» sõnas Kiievist tulnud Mykhailo Zin­chenko, kes valmistus laulupeomuuseumi saalis žürii ette astuma. Foto: Kristjan Teedema

Josef Hassidi rahvusvaheline konkurssfestival, esimene omataoline, on toonud Tartusse andekaid viiuldajaid, ka 14-aastase ukrainlase Mykhailo Zinchenko, kes sõitis siia koos ema Jelenaga Kiievist.

Ema meenutas, kuidas ta poja ande avastas. See oli enam kui kaheksa aastat tagasi ühes kirikus, kus koor laulis, ja tollal kuuene Mykhailo hakkas käteliigutustega meloodia käiku jälgima. Otsekui dirigeerima. Keegi, kes seda veel tähele pani, ütles Mykhailo emale, et see poiss tuleb muusikakooli panna.

Jelena Zinchenko ütles, et nad tegelikult on pärit Krimmist, aga see oli just see aeg, mil Venemaa Krimmi annekteeris ja nad olid sealt ära kolinud Kiievisse. Tuligi otsustada, mis kooli lapsed panna ja kuidas üldse edasi toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles