Kolmaski päästekomitee liige saab viimaks mälestussamba

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ülikooli raamatukogu juurde Konstantin Koniku ausamba püstitamise idee üks autor on ajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho, kelle 2021. aastal kirjutatud arvamusartikkel lükkas asjad õiges suunas käima.
Ülikooli raamatukogu juurde Konstantin Koniku ausamba püstitamise idee üks autor on ajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho, kelle 2021. aastal kirjutatud arvamusartikkel lükkas asjad õiges suunas käima. Foto: Sille Annuk

Tartusse ülikooli raamatukogu kõrvale rajatakse selle aasta septembri lõpuks arstiteadlase, poliitiku ja päästekomitee liikme Konstantin Koniku kunagise kodu lähedale tema ausammas.Konstantin Konik on seni viimane päästekomitee liige Jüri Vilmsi ja Konstantin Pätsi kõrval, kelle auks veel väärikat mälestusmärki püstitatud pole.

Väärikale riigitegelasele mälestusmärgi rajamise algatus tuli tartlastelt Toomas Kiholt ja Hannes Astokilt. Neist esimene on ajakirja Akadeemia peatoimetaja ja teine e-riigi akadeemia arendusdirektor ning ekspert, ka kunagine Tartu abilinnapea.

Võidutöö

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles