Uued maksud veel ei koida, maamaks mõjutab aga mõndagi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Raadi mõisapargi vastas on linn vallaga kokku kasvanud. Tulevikus võib juhtuda, et koduomanikud naabertänavates tasuvad maamaksu erinevalt, sest üks maja asub linna, teine valla territooriumil.
Raadi mõisapargi vastas on linn vallaga kokku kasvanud. Tulevikus võib juhtuda, et koduomanikud naabertänavates tasuvad maamaksu erinevalt, sest üks maja asub linna, teine valla territooriumil. Foto: Margus Ansu

Valitsuse koalitsioonilepe näeb ette võimalust kohalikel omavalitsustel kehtestada makse. Tartu linn ja lähivallad nende kehtestamisega kiirustada ei plaani. Kuid maamaksu muudatused võivad nii mõnegi koduomaniku kukrut kergendada.

Tartu rahandusvaldkonna abilinnapea Priit Humal selgitas, et praegu on neil maksupoliitika kohta vaid see info, mis seisab koalitsioonileppes. Sellest üksi on aga vähe, et hakata praegu kohalikul tasemel uusi makse kehtestama. Humal selgitas, et Tartus iseenesest juba on kohalikud maksud: on reklaamimaks ja parkimistasud, mis laekuvad linna tuludesse.

Kui rääkida võimalikest uutest maksudest, siis Tartus tuleks Humala sõnutsi kõne alla ehk ummikumaks või turismimaks. «Seda aga juhul, kui turismiettevõtete käibemaksusoodustuse kallale ei minda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles