Maastikuarhitektuuri tudengid kutsuvad elurikka pargi istutustalgutele

Tartu Postimees
Copy
Maastikutaimede istutamine linnaruumi tõstab piirkonna elurikkust.
Maastikutaimede istutamine linnaruumi tõstab piirkonna elurikkust. Foto: Kureeritud Elurikkus

Eesti maastikuarhitektuuri üliõpilaste selts korraldab tudengipäevade raames elurikkuse istutustalgud, mille käigus istutatakse Vabaduse puiestikku elurikast pargikooslust toetavaid taimi.

Ürituse korraldajate sõnul sünnib hea linnaruum koostöös ning linnapargid peaksid pakkuma mõnusat olemist kõigile. «Seetõttu on istutustalgud väga oluline ettevõtmine, sest osaledes linnakeskkonna kujundamisel, oskavad tartlased seda paremini kasutada, hoida ja märgata,» sõnas ürituse korraldaja ja Kureeritud Elurikkuse tiimi eestvedaja Merle Karro-Kalberg ning lisas, et noored maastikuarhitektid soovivad talgutega inimestele meelde tuletada linnasalu- ja niidu tähtsust, sest elurikkuse kadu on üks suuremaid keskkonnaprobleeme. 

«Looduse kohalolu linnas on oluline nii putukatele, taimedele kui inimestele,» tõdes Karro-Kalberg. «Tudengipäevade ja Eesti maastikuarhitektuuri üliõpilaste seltsi korraldatud istutustalgud aitavad sõnumit levitada ning näitavad, et suuri kitsaskohti saab väikeste võtetega lahendada igaüks.»

Istutustalgutel osalemiseks tuleb end tudengipäevade kodulehel või Eesti maastikuarhitektuuri üliõpilaste seltsi Facebooki lehelt leitava lingi kaudu registreerida. Istutamiseks vajalikud vahendid jagatakse korraldajate poolt. Kõigile avatud ja tasuta sündmus toimub 29. aprillil Tartu Vabaduse puiestikus.

Elurikkuse istutustalgud on Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 projekti «Kureeritud Elurikkus» eelsündmus.

Projekt «Kureeritud Elurikkus» on osa Euroopa kultuuripealinna programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles