Tartusse koguneb teadusfoorum, et mõtestada Venemaa käitumist rahvusvahelise õiguse valguses

Copy
Lauri Mälksoo, TÜ rahvusvahelise õiguse professor.
Lauri Mälksoo, TÜ rahvusvahelise õiguse professor. Foto: Jaan Vanaaseme

Tartu ülikooli õigusteaduskonna avaliku õiguse osakond korraldab 27. ja 28. aprillil Tartus Euroopa rahvusvahelise õiguse ühingu teadusfoorumi «Rahvusvahelise õiguse piirkondlik areng Ida-Euroopas ja postsovetlikus Euraasias». See on teema, mis on piirkonna geopoliitikat silmas pidades väga päevakohane.

Teadusfoorumi peakorraldaja professor Lauri Mälksoo on rahul, et siinse piirkonnaga seotud üliolulised teemad on saanud Euroopa rahvusvahelise õiguse teadlaskonna tähelepanu.

«Kuna Venemaa tegevus on olnud rahvusvahelise õiguse mõttes niivõrd destruktiivne, tuleb seda ka rahvusvahelise õiguse valguses eraldi uurida ja mõtestada,» ütles ta. «Selleks ongi kutsutud eri riikide teadlased Tartusse kokku. Osalejate hulgas on päris palju nooremaid teadlasi, kes kujundavad selle ala tulevikku.»

Lisaks on Tartu ülikoolis suur hulk rahvusvahelise õiguse ja inimõiguste üliõpilasi, kellele on põnev rahvusvahelise ürituse korraldamisel kaasa lüüa.

Rahvusvaheline õiguse uurimisgrupp korraldab teadusfoorumit teist korda. Esimest korda toimus see 2011. aastal Eesti teaduste akadeemias Tallinnas. Seekord kogunetakse Tartu ülikooli peahoonesse.

Foorumile tulevad paljud Euroopa rahvusvahelise õiguse ühingu liikmed ja rahvusvahelist õigust uurivad noorteadlased Eestist, Lätist, Saksamaalt, Šveitsist, Hispaaniast, Belgiast, Ühendkuningriigist, Ungarist, Poolast, Kasahstanist, Tšehhist, Ukrainast, Prantsusmaalt, Austraaliast, Türgi, Luksemburgist, Suurbritanniast ja Itaaliast.

Teadusfoorum saab teoks Eesti teadusagentuuri grandi PRG969 toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles