VIDEO Nagu niuhti: kogenud varas viib lukustatud ratta minema mõne minutiga (1)

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Annelinna gümnaasiumi õpilased sõidavad rataste ja tõukeratastega palju. Küll aga kipub nende lukustamine meelest minema.
Annelinna gümnaasiumi õpilased sõidavad rataste ja tõukeratastega palju. Küll aga kipub nende lukustamine meelest minema. Foto: Kristjan Teedema

Ainuüksi aprillis on Tartu tänavatelt varaste saagiks langenud peaaegu poolsada jalg- või tõukeratast. Varastatakse kõikjalt, kust saab, avalikest rattaparklatest ja trepikodadest kuni kuuride või kõrvalhooneteni välja, teatas Lõuna prefektuur oma Facebooki lehel.

«Antud videos on näha ühe vilunud varga tegutsemine Tartu kaubanduskeskuse juures, kus kahe lukustatud tõukeratta minema viimiseks kulus vaid paar minutit. Kurb on seejuures fakt, et selle lühikese aja jooksul ei märganud, ei osanud näha või ei soovinud märgata kahtlast askeldamist tõukerataste kallal ligemale 15 inimest, kes parasjagu keskusesse sisenesid või sealt väljusid,» kirjutas Lõuna prefektuur.

Konkreetse vargusjuhtumi tõttu jäid oma elektritõuksidest ilma lapsed, kes nagu kord ja kohus olid oma tõuksid lukku pannud, kuid sellest pingutusest hoolimata jäid oma kaherattalisest sõidusõbrast ilma.

Politsei nõuanded rattavaraste tabamiseks:

  • Õues liikudes ole tähelepanelik ning hoia silmad lahti. Kui näed mõne parkiva ratta juures kahtlast tegevust või silmad hoopis tegelasi, kes veavad võimalikku varastatud kraami, siis ära kõhkle ja helista kohe 112.
  • Lihtsamad ohumärgid on ikka silmanähtavalt lukke lõhkuvad või enesega teist ratast kaasas vedavad inimesed.
  • Ole sina hoolas ja hoia ikka silmad lahti ning teavita oma tähelepanekutest kohe lühinumbril 112.
  • Proovime koostöös pikanäpumehed kinni nabida ning kui keegi tunneb ära pildil oleva mehe, siis palume sellest politseile teada anda.

Video varga tegutsemisest:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles