Ekspert soovitab vana koolimaja lammutada, kuid kogukond pole nõus

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Elva vald plaanis 2020. aasta sügisel lammutada Puhja vana koolimaja, ent loobus sellest kohalike vastuseisu tõttu. Nüüd on teema uuesti päevakorral.
Elva vald plaanis 2020. aasta sügisel lammutada Puhja vana koolimaja, ent loobus sellest kohalike vastuseisu tõttu. Nüüd on teema uuesti päevakorral. Foto: Margus Ansu

Varsti saab juba kolm aastat mööda kirglikest aruteludest Puhja vana koolimaja lammutamise üle, mis kogukonna nõudel päädis otsusega mitte lammutada. Sestpeale on majaga vähe juhtunud.

Ent märtsis valmis Elva vallavalitsuse tellitud ekspertiis ettevõttelt Tarindiprof, selle järeldus on, et hoone tänapäevanõuetele vastavaks taastamise eelarve oleks ligi 2,3 miljonit eurot, mis on samaväärne uue hoone rajamise hinnaga.

Ekspertiisi koostaja Tiit Lepasepp on sedastanud, et ehkki hoone vundament on heas korras, on puitseintel paiguti kahjustusi, uuendamist vajaks katus ühes sarikatega, kogu elektrisüsteem ja kogu küttesüsteem, viimistlusest rääkimata. Tervikdokumendi leiab Elva valla kodulehelt. Ekspert on tõdenud, et 86 aastat vana maja oleks majanduslikust ja ehitustehnilisest vaatenurgast lähtuvalt mõistlik lammutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles