Veevärk hakkab reoveest välja sõeluma ravimijääke

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
ASi Tartu Veevärk juht Toomas Kapp selgitas, et reoveepuhasti neljanda etapi ettevalmistuste käigus näeb analüüsidest, kui palju on reovees ravimijääke ja kahjulikke mikroaineid. 
ASi Tartu Veevärk juht Toomas Kapp selgitas, et reoveepuhasti neljanda etapi ettevalmistuste käigus näeb analüüsidest, kui palju on reovees ravimijääke ja kahjulikke mikroaineid. Foto: Sille Annuk

Tartu Veevärk ostab linnalt oma territooriumi kõrval asuva ligi kahehektarise maatüki, et välja arendada reoveepuhasti neljas etapp. Kuigi ehitus ootab esialgse plaani järgi ees 2030. aasta paiku, käib töö uute puhastiseadmete rajamiseks juba selle aasta algusest.

Koostöös Tartu ja Berliini ülikooli teadlastega selgitatakse välja, millised on kõige tõhusamad seadmed, mis püüaksid kinni ka keemilised mikroained ja ravimijäägid, et need ei satuks pärast puhastamist enam ringlusse. Seadmete katsetamiseks kulub kolm aastat ning selle aja jooksul peaks selguma, millised puhastusseadmed sobivad Tartu reoveepuhasti neljandasse etappi kõige paremini.

Parim tehnoloogia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles