Haaslava rahvas saab jaaniostud teha uues kodupoes

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Uus kauplus on plaanis avada enne jaanipäeva. Samuti rajatakse kinnistule juurde haljastust, mis aitab kaasa naabruses paiknevate elamumaade privaatsusele, näiteks istutatakse piirialale hekk.
Uus kauplus on plaanis avada enne jaanipäeva. Samuti rajatakse kinnistule juurde haljastust, mis aitab kaasa naabruses paiknevate elamumaade privaatsusele, näiteks istutatakse piirialale hekk. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Enne jaanipäeva avab Kastre vallas Haaslava külas aadressil Jõe 1 uksed nüüdisaegne ja ümbruskonda sobituv Meie toidukaupade kogukonnapood.

«Koduse väikekaupluse riiulitele ja lettidele tuleb rohkesti Eesti päritolu toiduaineid,» sõnas Meie toidukaupade juhataja Rein Reinvee. «Meie soov on pakkuda külarahvale, vallaelanikele ja ka külalistele kõige populaarsemaid tooteid soodsate hindadega ning teha ostjatele poeskäik võimalikult mugavaks.»

Uus kauplusehoone on keskkonda kõigiti sobituv energiatõhus ehitis, mille välisviimistluses kasutatakse ainult looduslikke materjale – puitu ja kivi.

Poe ehitamisel arvestatakse kõrvalasuvate elamute paiknemisega ning kaubandushoone kavandatakse krundile viisil, et see moodustaks mürapuhvri maantee ja eluhoonete vahele. Ka parkimine planeeritakse elamutest kaugemale.

Uus pood kuulub jaeketti Meie toidukaubad ning on disanintud nõnda, et sobituks hästi keskkonda.
Uus pood kuulub jaeketti Meie toidukaubad ning on disanintud nõnda, et sobituks hästi keskkonda. Foto: Kastre valla koduleht

Samuti rajatakse kinnistule juurde haljastust, mis aitaks kaasa naabruses paiknevate elamumaade privaatsusele, näiteks istutatakse piirialale hekk. Loodavast haljastusest kaks kolmandikku moodustab kõrghaljastus, seega hakkab tulevane pood paiknema roheluses.

«Hea meel on selle üle, et meil on olnud kaupluse kavandamisel kohaliku omavalitsuse ja naabritega suurepärane koostöö – oleme selle eest neile väga tänulikud,» lisas Rein Reinvee.

Seni asus Haaslavale lähim toidupood Roiul. Avatava kaupluse rajamisse investeerib Meie toidukaupade jaekett 800 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles