Külalislahkelt naiselt viidi ära suur summa raha

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Politseiauto. Pilt on illustreeriv.
Politseiauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Politseisse pöördus 74-aastane naine, kellele tulid 8. aprillil külla kaks võõrast inimest, kes sõid ja tarvitasid tema juures ka alkoholi. Kui inimesed lahkusid, avastas naine, et kaduma on läinud 40 000 eurot.

21. aprillil teatas 63-aastane naine politseile, et talle helistas vene keelt rääkinud kelm, kes esitles end politseiametnikuna. Naisele öeldi, et tema nimele tahetakse võtta laenu ja tegevuse peatamiseks tuleb seda jäljendada.

Kõne suunati edasi Swedbanki turvateenistuse töötajale, kes võttis naise telefoniekraani üle ja juhendas, mida teha. Naine sisestas enda Smart-ID PIN1 ja PIN2 koodi. Naise kontole laekus laen summas 9400 eurot ning seejärel kanti võõrastele kontodele edasi 4500 ja 5000 eurot.

21. aprillil pöördus politseisse 69-aastane naine, kellega ühendust võtnud kelmid olid lubanud aidata varem kelmuse ohvriks langenud naisel oma raha tagasi saada. Kelmid väitsid, et saavad naisele abiks olla, kui ta teeb makseid võõrastele kontodele. Kelmusega tekitatud kahju on 21 200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles