Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

GALERII Tartu murdis Keila ja sammus edasi poolfinaali

Korvpalli Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeria kolmandas mängus võõrustas Tartu Ülikool Maks & Moorits Keila KKd. Alates teise veerandi keskelt said tartlased mängu oma kontrolli alla, võitsid lõpuks kindlalt 95:74 ja kogu seeria 3:0.

Päikeselisel pühapäevaõhtul oli Tartu ülikooli spordihoonesse mängu vaatama kogunenud ligi 700 inimest. Keila alustas kohtumist hästi ja avaveerandi keskel tehtud 12:0 spurdiga haarasid 20:11 eduseisu. Veerandi lõpuks suutsid võõrustajad pisut kosuda ja Hendrik Eelmäe korvi järel oli avaveerandi lõpuks Keila edu vähendatud 23:19 peale.

Teisel veerenadil sai Tartu meeskond aga oma mänguplaani tööle ja Ty Gordoni üheksa järjestikkuse punktiga haarati 34:28 eduseis. Heas hoos jätkati kuni poolaja lõpuni ja pikale pausile minnes oli Tartu ees juba 52:36.

Kolmaski veerandaeg kulges selgelt Tartu kontrolli all ja mänguaega hakkasid saama ka juba nooremad mängijad. Enne viimast neljandikku näitas tabloo Tartu 80:52 edu. Viimasel veerandil näitas Keila aga korralikku võitlusvaimu ja viie minutiga tehti 15:0 spurt ja vähendati sellega vahe 15 silma peale 82:67. Eelmäe kaks korvi rahustasid aga kodupubliku maha ja väiksemaks vahe enam ei läinud. Kolmas veerandfinaal lõppes Tartu 95:74 võiduga.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul peab meeskond suutma fookust hoida kogu mängu.

«Seeria esimeses mängus ei olnud me valmis jõulisemaks mänguks. Teises mängus tegime muudatusi ja püüdsime rohkem oma korvialust jõudu ära kasutada. Tänases mängus tegid nende pikad kiiresti vead täis ja see mõjutas nende mängu palju. Saime oma rünnaku jooksma, aga pallikaotuste arv ja visketabavus ei ole veel play-off'i jaoks vajalikul tasemel. Peame suutma hoida fookust kõik 40 minutit kogu meeskonnana. Ei saa nii, et tehakse edu sisse ja siis järgmised tulevad ja arvavad, et nii lihtsalt kõik tulebki. Andsime viimasel veerandajal palju järgi ja see ei ole kindlasti hea,» sõnas Mazurs.

«Saime seeria tehtud kolme mänguga ja hakkame valmistuma poolfinaalideks. Nüüd on mängudes väike vahe ja mehed, kes olid vahepeal pisut haiged, saavad korralikult taastuda.»

Statistika

Ty Gordon kogus ligi 27 mänguminutiga 21 punkti ja neli lauapalli. Meeskonna efektiivseimad olid aga Andrii Voinalovych ja Tomaš Pavelka, kes mõlemad kogusid näitajaks 26, Voinalovychile seejuures 15 punkti ja viis korvisöötu ning Pavelkale 10 punkti ja üheksa lauapalli. Hendrik Eelmäe lõpetas 15 punkti ja üheksa lauapalliga, Leemet Böckler kogus 14 punkti, kaheksa korvisöötu ning kuus lauapalli.

Keila eest sai Kaido Saks kirja 17 punkti ja kuus lauapalli. Ivan Mikhiev skooris 13 punkti ja kaheksa lauapalli. Marcis Vitols lõpetas 11 punkti ja kaheksa korvisööduga.

Tartlased ootavad poolfinaalivastast paarist Pärnu Sadam ja Rapla Avis Utiltias. Seda seeriat juhib praegu Pärnu mängudega 2:1. Paari neljas mäng on teisipäeval, 25. aprillil Pärnus ja vajadusel viies mäng reedel, 28. aprillil Raplas.

Poolfinaale alustatakse Tartus teisipäeval, 2. mail kell 19. Poolfinaalide teises paaris lähevad vastamisi BC Kalev/Cramo ning KK Viimsi/Sportland.

Tagasi üles