GALERII Tudengid marssisid ja laulsid päeva öösse

Copy

Legendaarsed Tartu tudengipäevad äratasid tudengilinna talveunest kõlava avapauguga. Õhtuhämaruses saadi kokku raeplatsil ning sealt liiguti edasi Tartu lumeparki, et üheskoos lauluviisidel kõlada lasta.

Uljas pidu

Tartu tudengipäevade festival algas laupäeval öölaulupeo traditsioonilise avarongkäiguga kell 20 Raekoja platsilt ning koos liiguti kell 21 algavale öölaulupeole Tartu lumepargis. Rongkäigus lõi meeleolu Tartu ülikooli puhkpilliorkester Popsid.

Ehkki algul ei saadud vedama ja rongkäik kesklinnast Roosi tänavale jagunes gruppideks, ootasid noori laulukõrisid lumepargis mitu telki, mis müüsid alkoholi lausa ämbritega, et meeleolu ei pidurduks. Näiteks ämbritäie longero eest tuli välja käia 35 eurot, aga peol jalutasid ringi ka kahe euro eest ürdilikööri jagavad näitsikud.

Lumepargis tulid esitamisele öölaulupeo armastatud klassikud, neist esimesena hakati atmosfääri lahedamaks looma Anne Veski palaga «Hea tuju laul», aga kõlasid ka paljud nüüdisaegsed hitid. Mida hämaramaks läks, seda enam leidus ka kaasalauljaid. Vähemalt tuhandepealise publiku ette tõi laulud vokaalkammeransambel Vox pUNT.

Tudengipäevad jätkuvad

Pühapäeval, 23. aprillil kell 14 saab Emajõe kaldal oma julguse ja vastupidavuse proovile panna piraadirallil. Piraadihakatiste eesmärk on parvedel aerutada lodi Jõmmule ja toimetada vastastest kubisevalt lodjalt Vabadussillale aare.

Samal päeval kell 16 algab Kaarsilla juures Last Man Standing, kus kartmatud tudengid pannakse seisma Emajõe kohal asuvatele plankudele. Lahendamist ootavad osavust, vastupidavust ja nutikust nõudvad ülesanded. Kes hakkama ei saa, langeb kevadiselt kargesse Emajõkke.

Tartu tudengipäevad toimuvad 22.–30. aprillini. Festivali kavaga saab lähemalt tutvuda aadressil http://www.studentdays.ee/program.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles