Lang: usun, et ERMi ehitus algab varsti

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang.
Kultuuriminister Rein Lang. Foto: Toomas Huik

ERMi ehitustöödega võidakse alata varsti ning Kultuurkapitali kaudu on võimalik muuseumi ehitus kinni maksta 10-12 aastaga, rääkis kultuuriminister Rein Lang.

Lang selgitas «Aktuaalses kaameras», et 10-12 aastat on see periood, mille jooksul seaduse järgi ERMi ehitamiseks määratud 25 protsenti kultuurkapitali rahast kataks kogu vajaduse, aga ehitusperiood kestab maksimaalselt 4-5 aastat, minister märkis, et rahandusministeerium sai ülesande leida kiiresti variant, kuidas toimub sildfinantseerimine, millega riik saab teha viimase makse kümne aasta pärast, samas kui ehitaja tahab raha juba objekti valmides kätte saada, vahendas ERR Uudised.

Muuseumi ehitaja on Riigi Kinnisvara Aktsiaselts ja kui selle omavahenditest ehituseks ei piisa, tuleb RKASil pangalt sildfinantseerimiseks laenu võtta, Lang märkis samas, et RKASil on piisavalt vahendeid, sealhulgas hooneid, mida saab ERMi ehituse rahastamise eesmärgil müüa.

Kultuuriministri sõnul on nii rahandusminister kui ka majandus- ja kommunikatsiooniminister ERMi ehitusega päri ja sellega võidakse alustada üsna varsti. «Mina olen üpris kindel, et startimine saab olema peatne,» avaldas Lang lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles