UUE PÄEVA VAADE Südalinnas põlenud hoones tegutsevad uurijad, majarahvas kõrvaldab tagajärgi

Copy

Tartu kesklinnas Kompanii tänaval süttis neljapäeva õhtul restorani La Dolce Vita hoone. Samas majas asub ka vesipiibu- ja kokteilibaar ning osa ruume on linnaraamatukogu kasutuses. Tulekahjujärgsel hommikupoolikul oli kõvasti sagimist nii hoone ümber kui selle sees.

Kompanii 10 maja ees oli reede hommikul hulganisti inimesi. Õhus oli tunda tugevat tahma ja söestunud puidu lõhna, mis majja sisenejal kohati ka silmad vesiseks tõmbas.

Õnneks on maja teine korrus tulekahjust suhteliselt puutumata jäänud, kui välja arvata mõned pruunid jäljed lagedes ja kustutustööde tagajärjel tekkinud veeloigud.

Katusekorrusele, mis langes peaaegu täielikult tuleroaks, kõrvalisi isikuid ei lubata. Seal toimetasid reedel uurijad, kes üritasid juhtunu põhjusest sotti saada.

Tartu linnaraamatukogu töötajad olid kohapeal aktiivselt tegutsenud juba hommikul kella kaheksast saadik, teise korruse ruumidest kanti välja mitmesuguseid esemeid. Veekahjustusi likvideerida aitas neil ka alumisel korrusel tegutseva Itaalia restorani La Dolce Vita personal.

Kella 10.30 paiku saabus objektile kaks päästekomando autot. Need pargiti maja ette, et aidata uurijad redelitega katuse kohale pilte tegema.

La Dolce Vita restoran on külalistele suletud, kuid osa töötajaid toimetas reedel veel köögis ning ka politsei käis nende hoovis olusid uurimas. Tartu Postimehel ei ole veel õnnestunud saada restorani omaniku kommentaari edasiste plaanide kohta.

Kompanii 10 maja kuulub Pärnusse registreeritud osaühingule Hospidali Setter. Ettevõtte juhi Danel Tuusise telefon oli reede hommikul pidevalt hõivatud. Omanik keeldus kommentaari andmast, sõnades, et on väga kiire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles