Pildid ja video Ärev õhtu südalinnas. Süttis restoranihoone (1)

Copy

Tartu kesklinnas Kompanii tänaval süttis neljapäeva õhtul restorani La Dolce Vita hoone. Samas majas asub ka vesipiibu- ja kokteilibaar ning osa ruume on linnaraamatukogu kasutuses. Katusekorrusel, kus tekkis peamine tulekolle, on teadaolevalt ka mõned korterid.

Pealtnägijate sõnutsi olid leegid enne päästjate saabumist maja katusest väljas ning oli näha, et tuli levis väga suure kiirusega edasi. Päästeamet sai väljakutse veidi pärast kella 20 õhtul.

Põlengukolle asus katusekorrusel ning tuli haaras enda alla kogu katusealuse. Kustutustöödeks aga majja pääseda ei olnud esimesel tunnil võimalik. Päästjad kustutasid tuld algul päästeautode redelitel ja tõstukitel seistes.

Kella 21.21ks olid  suuremad leegid hoone kohal maha surutud ja suitsusukeldujad asunud tööle ruumides.

Kella 22ks oli tule levik alumistele korrustele ära hoitud, kuid katuse all kustutustööd jätkusid. Päästjad lõhkusid tulekolletele ligi pääsemiseks lahti seina- ja katusekonstruktsioone.

Esialgsetel andmetel keegi kahjutules viga ei saanud.

Kompanii tänav jäi kustutustööde ajaks liiklusele suletuks. Samas käis kõrval olevast Peeter Põllu pargist läbi suur hulk uudishimulikke inimesi. Pealtnägijate sõnul reageerisid päästjad väljakutsele kiiresti ja suurte jõududega.

Kompanii 10 maja teatakse ka kui kunagist miilitsamaja. Kuni 1997. aastani töötas seal politsei.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles