STATISTIKAPOMM ⟩ Tammeka teeb klubi ajaloo ühte halvimat kõrgliiga hooaja algust

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Tammeka on kõrgliigat halvemini alustanud vaid ühel korral.
Tammeka on kõrgliigat halvemini alustanud vaid ühel korral. Foto: Tartu JK Tammeka Facebook

Tartu JK Tammeka jätkas eile oma nukrat Premiumi liiga hooaja algust, kui jäi koduväljakul 1:2 alla JK Tallinna Kalevile.

Tegu oli lahtise mänguga, kus võimalusi jagus mõlemale poolele. Kalev asus kohtumist juhtima 27. minutil, kui Ramon Smirnov lõi palli 20 meetri pealt tagumisse ülemisse nurka. Tammekal oli võimalik vahetult enne poolaja lõpuvilet mäng viigistada, aga Artur Uljanov jättis penalti realiseerimata.

Teisel poolajal pani Tammeka külalised tugeva surve alla ning 58. minutil jõudis Patrick Genro Veelma ka sihile. Tema karistuslöök leidis tee müürist läbi ja maandus võrgus. Temast sai sellel hooajal esimene Tammeka mängija, kes on meeskonnale Premiumi liigas skoori teinud.

Siiski jäi viimane sõna külalistele. Lõpuminutitel suutis vahetusmees Andreas Kiivit Kalevi 2:1 juhtima viia ja selle seisuga ka mäng lõppes. Kalev tõusis võiduga liigatabelis koguni kolmandale kohale. Tammeka jätkab kahe silmaga eelviimasel ehk üheksandal positsioonil. 

Väravate põud jätkub

Kui võtta Tartu esindusmeeskonna esimesed kuus kohtumist statistiliselt juppideks lahti, selgub, et positiivse poole pealt on praeguseks koju toodud viigid mängudest Tallinna FC Flora ja Paide linnameeskonnaga. Kaotusekibedust on tunda saadud Tallinna FCI Levadia, Pärnu JK Vapruse, Nõmme Kalju FC ja nüüd ka superhoos Kalevi käest.

Lisaks kehvale tabelipositsioonile on ka meeskonna väravatevahe hetkel üsna nukker: ise on skooritud kahel korral ja endale on lastud lüüa üheksa väravat. Kui enda puuri on rohkem väravaid lasknud lüüa kolm meeskonda, siis ise skooritegemise poolest on Tammeka liiga halvim tiim.

Tagasivaade ajaloosse

Tammeka on Eesti meeste jalgpalli kõrgliigas mänginud 18 hooaega. Vähem punkte kui tänavu on esimese kuue mänguga teenitud vaid ühel korral. See juhtus aastal 2009, toona oli selleks hetkeks tartlastel punktiarve sootuks avamata.

Praegu jätkab Tammeka kahe punktiga eelviimasel tabelireal. Ees ootavad mängud tabeli lähinaabritega. Pühapäeval sõidetakse külla Premiumi liigas debüüthooaega tegevale Harju JK Laagrile, kes on siiani kogunud ühe viigi ja paikneb tabeli viimasel kohal.

28. aprillil kohtutakse koduväljakul Narva Transiga. Ka nende hooaja algus pole olnud just roosiline. Kirjas on üks võit, mis teeniti tabeli viimase Harju vastu, ja kuus kaotust.

Premiumi liiga tabeliseis

1. Tallinna FC Flora – 17 punkti

2. Tallinna FCI Levadia – 17 punkti

3. JK Tallinna Kalev – 13 punkti

4. Nõmme Kalju FC – 13 punkti

5. Pärnu JK Vaprus – 11 punkti

6. Paide linnameeskond – 9 punkti

7. FC Kuressaare – 7 punkti

8. JK Narva Trans – 3 punkti

9. Tartu JK Tammeka – 2 punkti

10. Harju JK Laagri – 1 punkt

Allikas: jalgpall.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles