Tartu 2024 turundusjuht alustab kultuurinõunikuna tööd Londonis

Tartu Postimees
Copy
Marika Goldman on valitud Tartu linna aasta kultuurikorraldajaks 2018. aastal.
Marika Goldman on valitud Tartu linna aasta kultuurikorraldajaks 2018. aastal. Foto: Maarja Neemsalu

Eesti kultuurinõunikuna Londonis alustab 7. augustist Marika Goldman, kes seni juhtis Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 turundust.

Suvel kultuurinõunikuna tööd alustav Marika Goldman ütles, et soovib viia Ühendkuningriigi lavadele, galeriidesse, kinodesse ja brittide südamesse neid emotsioone ning elamusi, mida pakub Eesti rikkalik kultuurivaldkond. «Lisaks töötan selle nimel, et põnevad Eesti-Inglise koostööprojektid ei sünniks ainult Londonis, vaid üle saareriigi,» lubas ta.

Goldman on kogenud kultuurikorralduse, turunduse ja kommunikatsiooni valdkonna professionaal, ta omab pikaaegset ja mitmekülgset kultuurikorralduse ja üritusturunduse kogemust nii avalikus kui ka erasektoris.

Goldman on varem töötanud EASi ja Kredexi ühendasutuse välisinvesteeringute keskuses, kus tegeles kõrgetasemeliste Eesti ärikeskkonda tutvustavate sündmuste korraldamisega nii Eestis kui ka sihtriikides. Ta on varem töötanud ka Vanemuise teatris produtsendina ja Eesti teatrifestivali Draama tegevjuhina.

Goldman on lõpetanud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala ning saanud magistrikraadi kommunikatsioonijuhtimises Tartu ülikoolist. Goldman on valitud Tartu linna aasta kultuurikorraldajaks 2018. aastal.

Eesti kultuuriesindaja peamine ülesanne on tutvustada eesti kultuuri Suurbritannias ning edendada ja hoida kahe maa kultuurisuhteid. Eestil on kultuuriesindajad kuuel maal: Euroopa Liidu juures ja Belgias, Saksamaal, Suurbritannias, Prantsusmaal, Soomes ja Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles