Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Rattaralli jätkub lainestartide, kolme distantsi ning Peipsi kandi radadega

Copy
Tartu rattaralli võitis mullu 17-aastane Romet Pajur.
Tartu rattaralli võitis mullu 17-aastane Romet Pajur. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Hawaii Expressi 42. Tartu rattaralli stardib maikuu viimasel pühapäeval. Eelmisel aastal ratturitele tutvustatud muudatused võeti hästi vastu ning samamoodi plaanitakse ka tänavu jätkata.

Eelmisel aastal olid põhilised muudatused uus stardipaik, sõitu ohutumaks muutvad lainestardid, uued rajad, 27-kilomeetrise distantsi lisandumine ning kuulumine Gran Fondosse. «Need olid väga mastaapsed uuendused, mis õnneks võeti osalejate poolt väga positiivselt vastu ning tagasiside oli meeldivalt toetav. Seega jätkame samamoodi,» selgitas Tartu rattaralli peakorraldaja Indrek Kelk.

Tema sõnul tõsteti tagasisides esile, et lainestardid andsid võimaluse sõita koos nendega, kellega tempo klappis, ning seetõttu oli ka palju vähem õnnetusi. Kelk nentis, et esimest aastat korraldatud 27-kilomeetrine distants oli samuti menukas – kokku oli 241 osalejat, peamiselt noored. «See annab hea hüppelaua lastesõitudelt põhisõitudele üle minemiseks,» tõdes Kelk.

Kelgu sõnul kiideti ka uusi radu ja ratturid, kes on juba aastaid osalenud, ootasidki juba midagi uut. «Peipsi kandi teedele tegelikult paljud niisama sõitma ei satu. Seal on väga ilus ja palju põnevat, mida avastada,» ütles ta.

Eelmisel aastal oli rattaralli üks suuri muudatusi kuulumine rahvusvahelisse UCI Gran Fondo sarja, praegugi ollakse sarja täieõiguslikud liikmed, kuid kas see on nii ka rattaralli toimumise ajal, on paraku veel lahtine.

«Eelmisel aastal toetas sarjas olemist ja liikmemaksu tasumist ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS). Kandideerisime kohe pärast rattarallit uuesti Gran Fondo sarja, saime positiivse vastuse ning lootsime saada samast meetmest tuge ka selleks aastaks,» rääkis Kelk. «Paraku pole toetusmeede senimaani avanenud, oma vahenditest nii suurt lisakulu katta on ebareaalne ja alternatiivset rahastust, et tasuda 30 000 eurot sarja liikmemaksu, ei ole samuti veel leidnud.»

Ta lisas, et sarja kuulumine võimaldaks järk-järgult kasvatada taas just välismaa ratturite osakaalu ja kasvatada turismitulu, mis on koroonakriisi tõttu kukkunud nii rattarallil kui ka kogu riigis. «Samuti annaks sarja kuulumine kohalikele rattaharrastajatele lisamotivatsiooni Gran Fondo MM-ile pääsemise kujul,» arvas Kelk.

Kelgu teatel pole lootus veel siiski kadunud ja lisarahastust on püütud leida veel mitmest allikast, praegu oodatakse vastuseid. «Kindlasti teavitame oma osalejaid esimesel võimalusel, kuid on kindel, et 42. Tartu rattaralli toimub, kavas on kolm distantsi, lainestardid ja rajad jäävad samaks,» kinnitas ta.

Tartu 42. rattaralli lisainfo

Tartu rattarallil saab valida 128, 60 ning 27 kilomeetri vahel. Lisaks kuuluvad programmi lastesõidud, mis on tuntud maailma suurima lastele mõeldud rattaüritusena.

Samuti on kõikidel võimalus osa võtta ka virtuaalsest Tartu rattarallist 19. maist 4. juunini. Valikus on 128, 60 ja 27 kilomeetrit ning rattaralli kombo.

Lisainfo ja registreerimine Tartu rattarallile on SIIN.

Allikas: MTÜ Klubi Tartu Maraton

Tagasi üles