Autovabaduse puiestee tuleb taas täies ulatuses autovaba

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Teisipäeva ennelõunal said autod Vabaduse puiesteel veel vabalt sõita, kuid jaanipäeva paiku avatakse tänav meelelahutusele ning juhtidel tuleb kesklinnas liikuda ringiga.
Teisipäeva ennelõunal said autod Vabaduse puiesteel veel vabalt sõita, kuid jaanipäeva paiku avatakse tänav meelelahutusele ning juhtidel tuleb kesklinnas liikuda ringiga. Foto: Kristjan Teedema

Kuna möödunud aastal katsetatud poolik lahendus polnud piisavalt ohutu ja rahva tagasisidest sai linnavalitsus aimu, et mullune versioon ei meeldinud ka liiklejaile, muutub sel suvel osa Vabaduse puiesteest taas täielikult autovabaks.

Juba neljandat korda toimuv suvine autovabaduse puiestee turuhoonest kuni Kaarsillani saab alguse Tartu linna päeva galakontserdiga 29. juunil ning lõpeb Tartu toidu- ja veinifestivaliga 6. augustil. Tänav suletakse ettevalmistuste tegemiseks autoliiklusele jaanipäeva paiku.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm tõdes, et läinud aastal katsetatud lahendus, kus pool tänavast oli autoliiklusele avatud, ei olnud kuigi õnnestunud. «Need, kes seal viibisid, tundsid end ohustatuna, sest autoliiklus läks inimestest väga lähedalt mööda, samas toimetasid alal ka lapsed, seega liiklusohutuse seisukohalt mitte kõige parem lahendus,» nentis Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles