Nädalavahetusel oli hulganisti kulupõlenguid

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Kulupõleng. Foto on illustratiivne.
Kulupõleng. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Reedest pühapäevani tuli päästjatele mitmest paigast Tartumaal ühetaolisi kutseid kulupõlengutele. Päästjad tuletavad meelde, et kulu võib süttida ka kõige väiksemast sädemest.

Laupäeval kella kolme ajal päeval põles Tartus Friedebert Tuglase tänava piirkonnas 500 ruutmeetrit kuli, mille päästjad kustutusvarsustuses ATV abil kustutasid.

Kella poole nelja ajal pärastlõunal kutsuti päästjad Kastre valda Metsanurga külla kustutama kulupõlengut, mis oli alguse saanud hooletust lõkke põletamisest. Põlengut kustutasid päästjad koos kohalike elanikega.

Samal päeval toimus ka ulatuslikumaid kulupõlenguid. Näiteks Tartus Puidu tänaval oli põlengu ala 3000 ruutmeetri suurune ning Rõngu alevikus Aia tänaval põles lausa 5000 ruutmeetrit kulu.

17. aprillil kella kolme ajal öösel käisid päästjad Peipsiääre vallas Varnja alevikus kustutamas poolele hektarile levinud kulutulekahju. Lisaks eelmainitule käisid päästjad nädalavahetusel kustutamas veel nelja kulupõlengut.

Päästjad juhivad tähelepanu, et kuiv kulu süttib väikemastki sädemest ja sellest võib areneda tulekahju, mille kustutamiseks kulub palju päästjate jõudu ja aega. Kui päästemeeskonnad on hõivatud kulupõlengute kustutamisega, võib viibida reageerimine  õnnetustele, kus võib vaja elusid päästa.

Kulupõletamine on karistatav ning ka hooletul lõkketegijal, kelle süül süttib kulu või mets, tuleb tuleohutusnõuete rikkumise pärast seaduse ees vastutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles