Galerii ⟩ Tudengipäevad tulid taas, ning tõid kaasa pannkoogilõhna (1)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy

Sombusest ilmast hoolimata võis esmaspäeva hommikul näha uniste nägudega noori raeplatsi poole liikumas, kaasas kohvitops ja taldrik. Nimelt toimus Raekoja platsil juba traditsiooniks saanud pannkoogihommik, mis andis avapaugu Tartu tudengipäevade kevadfestivalile. 

Tartu tudengipäevade meediajuhi Ines Pütsepa sõnul olid juba hommikul kell kaheksa tudengid platsis ja valmis hommikusööki nautima. «Vaatamata niiskele ilmale on kohal palju rahvast, järjekorrad on pikad nii pannkookide kui ka võileibade juures,» rääkis ta.

Pütsepa sõnul valmistab head meelt see, et inimesed tulid kohale oma nõudega. Aastast 2019 on palutud seda teha, et vähendada ühekorratopside ja -taldrikute kasutamist. Kes oma tassi või taldriku maha unustas, sai sellr laenata ning peale kasutamist korraldajatele tagasi viia. 

«Lõpuks on pikki aastaid leivtatud sõnum, et tulla oma nõudega, hakanud vilja kandma,» lausus Pütsepp. Nõud, mida korraldajad tudengitele kasutada anti, koguti kokku uuskasutuskeskustest.

Lisaks pannkookidele sai raeplatsil näiteks veel võileibu, putru ning Tartu üliõpilaste looduskaitsering pakkus maitsvat tatrarooga, mis on nende sõnutsi tavaline tudengitoit, aga ka korralik kosutus matkadel. 

«Tatar on väga populaarne,» rääkis ringi president Joosep Jagomägi. «Niipea kui valmis saab on järjekord.» Seda kinnitas ka järjekord, mis iga uue laari valmimisel nende telgi juurde tekkis. Siiski pakuti Raekoja platsil lisaks kosutavale hommikusöögile ka kohvi. Sedapuhku oli tudengitel võimalus saada kohvi kõrgkoolide rektorite käest. 

Pannkoogihommik oli tudengipäevade esimene üritus, kuid kavas on üle 70 eriilmelise sündmuse. Laupäeval, 22. aprillil toimub ERMi juures traditsiooniline öölaulupidu, kus saab külg külje kõrval kaasa laulda kõigi vanadele ja uutele lemmikhittidele. Pidustused juhatab sisse kell kaheksa Raekoja platsilt algav rongkäik, millega on oodatud ühinema kõik tudengid ja tudengimeelsed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles