Taas väravad löömata jätnud Tammeka hooaja esimene võit on endiselt helesinine unistus

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Tammeka kapten Taijo Teniste (vasakul) ja väravavaht Richard Aland ei suutnud täna oma puuri puhtana hoida.
Tammeka kapten Taijo Teniste (vasakul) ja väravavaht Richard Aland ei suutnud täna oma puuri puhtana hoida. Foto: Imre Pühvel

Tartu JK Tammeka pidas pühapäeva lõunal oma Premiumi liiga hooaja viienda kohtumise. Sepa kunstmuruväljakul ei õnnestunud Nõmme Kaljust jagu saada ja vastu tuli võtta 0:2 kaotus.

Tammeka oli enne Kalju mängu Premiumi liigas väljakul käinud neli korda. Kui hooaega alustas meeskond Eesti mõistes suurklubide vastu, siis möödunud laupäeval tuldi kaotusega tagasi ka suvepealinnast, kus Pärnu JK Vaprusele jäädi alla 0:1.

«Mul pole meie kaitsele eriti etteheiteid. Aga rünnak. Vaadates, kui palju me suudame viimasele kolmandikule jõuda, peame edasistes lahendustes juurde panema. Muidu võivad sellised Pärnu mängu laadsed asjad korduda,» rääkis Tammeka peatreener Marti Pähn nädala keskel.

Hambutu algus

Esimesed 15 minutit möödusid pigem külaliste kontrolli all. Teravaid võimalusi ei suutnud kumbki pool tekitada, aga pall oli selgelt Kalju valduses. 

Pärast sündmustevaeset mängu algust andis Ilja Antonov pika palli vasakusse äärde Pavel Marinile, kes võttis paar vastast ette ning pani terava söödu keskele, mille lõi väravavõrku Aleksandr Volkov.

Tammeka elavnes veidi pärast kaotusseisu jäämist, aga viimasel kolmandikul jäi puudu teravusest ja otsustavusest.

23. minutil oleks tartlaste keskkaitsja Eugenio Cristoforo Bracelli prohmakas peaaegu Tammeka 0:2  kaotusseisu jätnud, aga Volkovi löögi suutis kodumeeskonna väravavaht Richard Aland tõrjuda.

Poolaja lõpp oli mängupausirohke ja pigem hoidis initsiatiivi enda käes Kalju. Külaliste kapten Olivier Rommens sai esimese poolaja üleminutitel peaga heast positsioonist vabalt löögile, kuid mänguvahend lendas üle värava. Poolajavile kõlades oli Tammeka kaotusseisus 0:1.

Seitse minutit VARi kontrolli

60. minutil tegi Tammeka kaks vahetust, millega nad üritasid rünnakul lihtsamaid lahendusi leida. Platsilt lahkusid Bracelli, Devid Lehter ning väljakule tulid Artur Uljanov ja Herman Pedmanson.

Mingi muudatuse see tartlaste mängupilti tõi, sest kaks minutit hiljem suutsid nad oma esimese löögi raami teha. Tammeka aktiivsus jäi aga tulemuseta ja 78. minutil lõid külalised posti ja kaks minutit hiljem juba oma teise värava. Seekord jõudis Kalju poolt sihile Igor Subbotin.

Väravavõrgu sahisemisele järgnes aga seitse minutit kestnud VARi kontroll, misjärel otsustasid kohtunikud lõpuks, et Marini käegamängu ei suudeta tõestada ning värav loeb. Lõpuvile kõlades pidi Tammeka leppima 0:2 kaotusega.

Viie mänguga on neil kirjas üksainus tabamus, seegi sündis Flora omaväravana. Tõsi, täna sai vahetusest platsile kuu aega vigastusega väljas olnud tiimi esiründaja Kevin Mätas, kes saab Tammekat kindlasti järgmistes kohtumistes väravate löömisega aidata.

Praegu on Tammekal kaks viiki, kolm kaotust ja null võitu. Kalju jätkab kuue mängu järel 12 punktiga kolmandal tabelireal. Viiest mängust kaks punkti kogunud Tammeka on üheksas. 

Tartlased peavad järgmise mängu kolmapäeval koduväljakul Tallinna JK Kalevi vastu. Kohtumine saab avavile kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles