GALERII Tartu Sinilillejooksu võitis triatleet Hannes Metssalu

Copy

Pühapäeval Tartu raeplatsilt alanud ja seal lõppenud Sinilillejooksu 3,2-kilomeetriselt rajalt naases esimesena tartlane Hannes Metssalu, sünniaasta 1993. Aeg 10 minutit ja 50 sekundit. Hannes Metssalu on tegelikult triatlonist, aga enda vormishoidmiseks püüab kasutada ära iga võistlemisvõimaluse, mis ta treeningukalendrisse mahub. Sinilillejooksule sattus elus esimest korda.

3,2 kilomeetrit läbis ta enam-vähem ühtlase tempoga, aga siiski piisavalt pingutades, et esimeseks tulla. Küsimuse peale, kas sellist distantsi joosta oli kerge või raske, vastaski ta, et ega jooksu raskus sõltu distantsi pikkusest, ikka intensiivsusest ning et tegelikult on võimalik ka 100 meetrit läbides end ribadeks joosta.

Sinilillejooksu tänavune võitja.
Sinilillejooksu tänavune võitja. Foto: Margus Ansu

Üldiselt kujuneski olukord selliseks, et kes stardikoridoris esimestena minema said ja edumaa saavutasid, need ka samas järjekorras finišisse jõudsid.

Teine oli Kermo Teral ja kolmas Olari Orm, samuti Tartumaa mehed. Kõiki tulemusi saab lähemalt silmitseda siit.

Stardis oli aga ka emasid lapsevankriga, kepikõndijaid, üks ratastoolivõistleja ja üks pime võistleja koos saatjaga. Keegi jooksis koos koeraga.

Sinilillejooks.
Sinilillejooks. Foto: Margus Ansu

Startijaid läks rajale 382, mis on korraldajate sõnul hea arv.

Üldfüüsilist testi sai igaüks teha aga kaitseväelaste ülesseatud telgis. Üheksandat kuud ajateenistuses olev Mehis Taevere, kes testile tulijaid juhendas, näitas tabelit, kust sai vaadata, millised on head NATO normid.

Lamavast asendist istesse tõsted.
Lamavast asendist istesse tõsted. Foto: Margus Ansu

25-aastane mees peab selleks, et saada väga head tulemust, tegema lamavast asendist istesse tõsteid 78 korda ja toenglamangus kätekõverdusi 73 korda. Kordi loetakse kahe minuti jooksul. Mehis Taevere ise arvas, et tema maksimumtulemust ära ei tee, kuid normiga, millega kaitseväes test sooritanuks peetakse, saab hakkama küll.

Tartus peetud Sinilillejooks oli sarjas neljas. 1. aprillil joosti Tallinnas, 2. aprillil Rakveres, 15. aprillil Narvas ja täna Tartus.

Ka leidis täna aset Sinilillekese jooks lastele ning pilte väga noortest jooksjatest ja nende vanematest on loo kõrval fotogaleriis hulganisti näha.

Sinilillekesejooksja.
Sinilillekesejooksja. Foto: Margus Ansu


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles