ESIMESED PILDID Täna on Tartu kesklinn sinilillejooksjate päralt

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Sinilillekese jooksjad alustasid kell 10.
Sinilillekese jooksjad alustasid kell 10. Foto: Margus Ansu

Täna kell 11 antakse Tartu Raekoja platsilt start Sinilillejooksul osalejatele, üleskutsega «Tule, jookseme veteranide auks!». Distants on 3,2 kilomeetrit ja kulgeb mööda Emajõe-äärseid tänavaid nii ühel kui ka teisel pool jõge.

Jooksul on kuus võistlusklassi, start ühine ning iga võistlusklassi kolme paremat osalejat autasustatakse Sinilillejooksu medali, diplomi ja meenega. Jooksu tulemus mõõdetakse igal numbriga registreerunud osalejal elektroonilise kiibiga. Ka on kohapeal võimalik jooksule registreeruda, kuid stardinumbreid koos ajavõtukiibiga on piiratud hulk.

Üks, ja kaks, ja kolm, ja...
Üks, ja kaks, ja kolm, ja... Foto: Margus Ansu

Kõikidel soovijatel on võimalus enne jooksu sooritada üldfüüsiline test. See tähendab teha toenglamangus kätekõverdusi ja selililamangust istessetõuse kahe minuti jooksul. Testi koordineerib kaitsevägi.

Täna leiab aset ka Sinilillekese jooks, kuhu on oodatud kõik lapsed vanuses kuni 12 aastat. Nende distants on 200 meetrit ja need stardid leiavad aset kell 10–12.

Väiksed jooksjad kipuvad nii väga rajale. Ja kui finišis, on igaüks diplomit väärt.
Väiksed jooksjad kipuvad nii väga rajale. Ja kui finišis, on igaüks diplomit väärt. Foto: Margus Ansu

Lastele on osalemine tasuta, igaüks saab stardipaigas numbrimärgi nr 1 ja igale lapsele antakse diplom ja meene.

Sinilillejooksu korraldavad MTÜ Anname Au ja naiskodukaitse.

Joosta võib ka emme, venna või issiga.
Joosta võib ka emme, venna või issiga. Foto: Margus Ansu

Alates 2014. aastast viib Eesti vigastatud võitlejate ühing koostöös naiskodukaitsega igal kevadel aprillis läbi sinilillekampaaniat, mis kutsub üles kandma sinilille rinnamärki kaitseväe ja kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste tunnustuseks. Sinilill valiti veteranide toetussümboliks 2013. aasta kevadel.

Natuke aitab jooksule kaasa see, kui keel suust välja ajada.
Natuke aitab jooksule kaasa see, kui keel suust välja ajada. Foto: Margus Ansu

Sel kevadel kogutakse raha, et toetada veterane ja nende lähedasi ning tervishoiuvaldkonda laiemalt. Sinilille rinnamärke ja punutud käepaelu valmistavad sihtasutuse Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti. Iga märk on kohalikust vildist ja unikaalne käsitöö.

Terve pere suur võit!
Terve pere suur võit! Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles