Tartu Ülikool uuendas veebiväravat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli uus veebivärav.
Tartu Ülikooli uus veebivärav. Foto: www.ut.ee

Viimati kolme aasta eest põhjaliku uuenduskuuri läbinud veebileht www.ut.ee on vananenud, leidis Tartu Ülikool ning andis oma veebiväravale avatud uste päevade eel uue näo.

Täna avatud uus veebileht on ülikooli teatel varasemast mugavam ja funktsionaalsem. Lihtsamini on leitavad viited uudisvoogudele (Novaator, UTTV, ajakiri, fotogalerii), samuti on uus veeb kohandatud sirvimiseks mobiiliga. Märksa lihtsam on ülikooli veebi nüüd ka sisuga täita, kinnitas ülikooli pressiesindaja Anneli Miljan.

Uuenenud veebilehe projektijuhi, TÜ kommunikatsioonitalituse veebiadministraatori Valmar Everti sõnul olid muudatuste ajendid nii sisulised kui tehnilised.

«Vahepeal on tehnoloogia edasi arenenud ning veebi kaasajastamise vajadus üha suurenes,»selgitas Evert. Samuti tegi ülikool kasutajateste ja veebiauditi ning saadud tulemuste põhjal valmiski uus veebileht.

Riigihanke veebi haldusplatvormi väljavahetamiseks kuulutas ülikool välja mullu suvel. Riigihanke võitis Mekaia OÜ, kes pani veebilehe tööle vabavaralisele sisuhaldusplatvormile Drupal.

Maksma läks uuele veebilehele üleminek ligikaudu 30 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles