GALERII ⟩ Elistvere loomapargi asukad nautisid kevadiste päikesekiirte paitusi

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Elistvere loomapargis mõnulesid päikesepaiste käes ka kõik sikud ja sokud.
Elistvere loomapargis mõnulesid päikesepaiste käes ka kõik sikud ja sokud. Foto: Jens Raavik

Võrdlemisi järsku saabunud kevad sunnib inimesi justkui vägisi õues aega veetma, kuid soojad ilmad on nahkamööda ka loomadele Elistvere loomapargis.

Reedel nautisid päikesepaistelist ilma sarvilised ja karvased Elistvere asukad, mõni neist oli ilmaga lausa nii rahul, et oleks võinud teda vabalt topiseks pidada.

Kuigi päris pisikesi olendeid pole Elistveres tänavusel kevadel lisandunud, piilusid loomaparki varem külastanuile tuttavad näod aedade vahelt uudishimulikult välja. Kellele aga loomadest väheks jääb, neil on võimalus veel tänagi võtta osa maakunsti loomisest.

Land Art Estonia ehk maakunst on minimalistliku kunsti liik ning selleteemaline üritus toimub Elistveres juba kolmandat korda. See töötati välja kuuekümnendatel ning eeldab kunstniku ja maastiku vahelist suhtlust, et luua objekte, kasutades ainult kohapeal leitud orgaanilisi materjale: vett, kive, maapinda, oksi, rohelust. Sellega kutsub loomapark üles külastajaid vaatama, kuidas muudetakse maastikku ja mille tulemusel muutub Elistvere õpperaja ümbrus atraktiivsemaks ning põnevamaks.

Ühtlasi on loomapargis käies võimalik mängida nutimängu, mille käigus saavad külastajad uusi teadmisi loomapargist. Selleks tuleb Play poest või App Store'ist laadida alla Loquizi äpp ning mängimiseks vajaliku kasutajanime ja parooli leiab loomapargi plaani kõrvalt infotahvlilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles