Tartu alistas veerandfinaalide tulises avamängus Keila

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Ty Gordon (palliga) tõusis 22 punktiga taaskord Tartu meeskonna kangelaseks.
Ty Gordon (palliga) tõusis 22 punktiga taaskord Tartu meeskonna kangelaseks. Foto: Diana Jesin

Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeria avamängus võõrustas Tartu Ülikool Maks & Moorits põhiturniiri seitsmendat meeskonda Keila KK-d. Play-off'ile omaselt pingeliselt ja lõpus päris emotsionaalselt kulgenud kohtumises saavutasid tartlased 65:60 võidu.

Tartu ülikooli spordihoonesse kogunenud tuhatkond inimest nägi üht korralikku veerandfinaalmängu. Pika hooaja vigastused on mõlemat võistkonda räsinud ja Keila pidi enne veerandfinaale üle elama ka ligi kuu aja pikkuse mängupausi. Kui Tartu poolel jäid eemale tagamängijad Märt Rosenthal ja Jalan McCloud, siis Keila eest ei saanud põlvevigastuse tõttu kaasa teha nende tsenter Matej Radunic.

Mängu käik

Koosseisudest hoolimata kulges mäng võrdses heitluses. Avaveerandil said mõlemad meeskonnad korraks viie punktiga mängu juhtida ja veerandi lõpetas Margus Pahvi kaugvise, mis Keila 18:15 juhtima viis. Teisel veerandil hakkas Tartu poolel järjest enam mängu enda peale võtma Ty Gordon ning tema veerandiga visatud 10 punkti toel läks Tartu poolajaks 37:34 ette.

Kolmandal veerandil hakkasid pisut paremini tabama Keila kaugvisked ning see võimaldas neil mängu viigistada ja kerget initsiatiivi hoida. Enne viimast neljandikku juhtis Keila 51:49.

Neljanda veerandi alguses suutsid tartlased hoida külalisi viis minutit kuival ja samal ajal ise visata üheksa punkti. Sealt kättevõidetud initsiatiivi enam käest ei antud, kuigi Kaido Saksa kaugvise tõi Keila vaid punkti kaugusele seisul 61:60. Lõpusekundite vabavisetega tehti mängu lõppskooriks 65:60, seega juhitakse seeriat 1:0.

Statistika

Ty Gordon kogus Tartu parimana 22 punkti ja 10 lauapalli, aga patustas ka kaheksa pallikaotusega. Hendrik Eelmäe saagiks jäi 13 punkti ja 10 lauapalli. Vaid 11 minutiga kogus Tomaš Pavelka 12 punkti ja kuus lauapalli.

Keila suurim skoorija oli Andrii Myronenko 16 punkti ja 11 lauapalliga. Ivan Mikhiev lisas 12 punkti, kuus lauapalli ja neli korvisöötu.

Veerandfinaalide teine kohtumine peetakse Keilas teisipäeval, 18. aprillil kell 19.30 ning kolmas mäng pühapäeval, 23. aprillil Tartus. Vajadusel mängitakse neljas mäng kolmapäeval, 26. aprillil Keilas ja viies 29. aprillil Tartus.

Paari võitja läheb edasi poolfinaali, kus kohtutakse Rapla Avis Utilitase ning Pärnu Sadama seeria võitjaga. Selles seerias juhib Rapla 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles