Lodjaseltsil tuleb ikkagi plats puhtaks teha

Tartu Postimees
Copy
Madruse 24 krundi üle käiva vaidluse keskmes on vana lodjatelgi lammutamine ja küsimus sellest, kas lodjaseltsile ajutiselt kasutada laoplats või jääda laevade hooldusplatsiks.
Madruse 24 krundi üle käiva vaidluse keskmes on vana lodjatelgi lammutamine ja küsimus sellest, kas lodjaseltsile ajutiselt kasutada laoplats või jääda laevade hooldusplatsiks. Foto: Margus Ansu

Tartu halduskohus ei rakendanud esialgset õiguskaitset lodjaseltsi palve peale peatada kohtuliku arutelu ajaks Tartu linnavalitsuse tehtud ettekirjutuse täitmine Madruse 24 krundile püstitatud ebaseaduslike ehitiste lammutamise või teisaldamise kohustuse asjus.

Esialgse õiguskaitse kohaldamata jätmine tähendab, et lodjaseltsil on kohustus lammutada või teisaldada lodjakoja telk ja väikeehitis ning utiliseerida ehitus- ja lammutusjäätmed. Kui kaebaja neid kohustusi ei täida, on linnal õigus kohaldada sunnivahendeid. Linnavalitsuse antud tähtaeg oli 31. märts.

Kohus otsustas aga peatada ettekirjutuse punktis, mis näeb ette Madruse 24 katastriüksusel võimalikult ehituseelse loodusliku olukorra taastamise. Selle punkti täitmise tähtaeg on veel saabumata, see on 30. aprillil ja seda saab täita pärast ehitiste kõrvaldamist, teadmata on, millal see võiks juhtuda, kommenteeris Tartu linnasekretär Jüri Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles