Kuku raadio «Tarkade klubi» läheb eetrisse 500. korda

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kuku raadio «Tarkade klubi» 500. saate avalikul salvestusel olid Tartu võistkonnas Jaan Pärn (vasakul) ja Taavi Pae.
Kuku raadio «Tarkade klubi» 500. saate avalikul salvestusel olid Tartu võistkonnas Jaan Pärn (vasakul) ja Taavi Pae. Foto: Mihkel Maripuu

Selle kuu kalendaarselt keskmisel laupäeval, 15. aprillil kell 13 läheb Kuku raadio kuulajate ette nagu ikka mälumäng «Tarkade klubi», aga mitte tavaline, vaid erakordne – see on sarja 500. saade.

500. saate salvestamine käis 5. aprillil tavatult. Nimelt istusid Tallinna ja Tartu võistkond koos saatejuhiga pealinnas ühises ruumis ja sedakorda koos publikuga, kelleks oli palutud kümne aasta jooksul «Tarkade klubisse» olulisel määral panustanud inimesi. Nende hulgas oli küsijaid, mängijaid ja ka fänne. Salvestusel osales ühtekokku veerandsada tallinlast ja tartlast.

Mälumängijatena istusid laudade taha peaaegu samad isikud, kes tegid kaasa uuendatud vormis «Tarkade klubi» avasaates, mis läks Kuku raadios eetrisse 11. septembril 2013: Indrek Salis ja Jevgeni Nurmla Tallinnast ning Jaan Pärn ja Taavi Pae Tartust.

Salvestamisel istusid võistkonnad koos saatejuhi Timo Tarvega (pildil taga keskel) ja publikuga kõik ühes ruumis.
Salvestamisel istusid võistkonnad koos saatejuhi Timo Tarvega (pildil taga keskel) ja publikuga kõik ühes ruumis. Foto: Mihkel Maripuu

Saatejuht Timo Tarve sõnul on «Tarkade klubi» üks Kuku raadio kuulatavaimaid saateid.

«Igal laupäeval kohtuvad kaks võistluspaari reeglina Tallinna ja Tartu stuudios, et omavahel kümnele küsimusele vastates mõõtu võtta,» lisas ta. «Mängu ja kuulamise võlu seisneb arutelus, mida võistlejatepaar Tallinnas või Tartus kuuldavalt läbi viib. Kuulata saab mängijate mõttekäiku, loogikat ning otsinguid läbi küsimuses etteantud vihjete. Kõike seda läbib ka mõnus huumor.»

Mälumängusaade «Tarkade klubi» on Kuku raadio kavas laupäeviti kell 13. Järelkuulamiseks on koht veebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles