Vestlusring ⟩ Öö lõhnab, vihma sajab, aga ülikool ei vaju. Ootab järgmist rektorit

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Rektorikandidaadid (paremalt) Raul Eamets, Jaak Vilo ja Toomas Asser tõestavad, et neist ükski ei ole teistest nõrgem. Juturingis peab korda ajakirjanik Aime Jõgi.
Rektorikandidaadid (paremalt) Raul Eamets, Jaak Vilo ja Toomas Asser tõestavad, et neist ükski ei ole teistest nõrgem. Juturingis peab korda ajakirjanik Aime Jõgi. Foto: Margus Ansu

Hando Runnelil on luuletus, mille sõnu on hea laulda Ludvig van Beethoveni «Ood rõõmule» viisil. Väga paljudel inimestel on selle laulu ja Tartuga vastupandamatu seos. Ka rektorikandidaatidel, professoritel Toomas Asseril, Raul Eametsal ja Jaak Vilol, kellele kõigile meenutab see tudengiaegu, Toomemäge ja kevadet. Nad ise on juhendanud nüüd juba mitut põlvkonda üliõpilasi, töötanud Tartus ja täiendanud end välismaal, esimesest on saanud arst, teisest majandusteadlane ja kolmandast bioinformaatik – kõik rahvusvaheliselt mõjukad teadlased. Sel kevadel on nad konkurendid, võistlevad rektorikuue pärast.

Toomas Asser, Jaak Vilo ja Raul Eamets, te peaksite olema saavutanud oma karjääris ka superõpetaja tiitli. Millal te õppejõuna omal nahal tundsite, et üliõpilased teid päriselt hindavad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles