Toomeoru tenniseväljakud läbivad suure uuenduskuuri

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Toome tenniseväljakute senise katte freesimine on nüüd lõppenud. Töö jätkub.
Toome tenniseväljakute senise katte freesimine on nüüd lõppenud. Töö jätkub. Foto: Lii Ranniku

Toomeoru tenniseväljakutel käib suur töö. Väljakukatted on juba üles freesitud ning hiljemalt mai lõpuks on plaan neli väljakut katta TopClay saviliivaväljaku kattega. Värskenduskuuri läbivad pesuruumid ning kohvik saab uue väliterrassi.

Uuendused said alguse sellest, et tenniseentusiastidest koosnev seltskond moodustas osaühingu Spordimehed, mis ostis eelmisel aastal väljakud ära. Väljakud jäävad omanikuvahetuse järel endiselt kasutada nii Tartu akadeemilisele tenniseklubile kui ka MK Tenniseklubi liikmetele.

MK Tenniseklubi juht Martin Karis selgitas, et plats on investeeringut oodanud üle kümne aasta. Nüüd leiti selleks võimalus ning suvehooajaks saavad väljakud korda. «See ei saa olema privaatne väljak, endiselt saavad seda kasutada kõik huvilised ja harrastajad,» lisas ta.

Suvel peaks igal nädalavahetusel toimuma üks turniir. Korraldatakse nii noorteturniire kui ka võistlusi täiskasvanud harrastajatele. «Harrastajate hulk on suur ning järjest kasvab,» märkis Karis ja lisas, et ainuüksi Tartu akadeemilises tenniseklubis on üle kahesaja liikme ning MK Tenniseklubis üle 170 noore tennisemängija.

Väljakute uuendamine maksab ligi 200 000 eurot. Sellesse panustavad nii omanik OÜ Spordimehed kui ka rentnik MK Tenniseklubi.

Küsimusele, millal värsketel väljakutel võiks näha mõnd Eesti tipptennisisti, vastas Martin Karis: «Suurturniire siin küll pidada ei saa, aga kes teab, äkki näeb teda siin juba väljakute avamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles