Pildid Profid leidsid tee uude ehituspoodi enne ametlikku avamist

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Neljapäeval avas uked Tartus Lõunakeskuse lähistel, Optika ringi kõrval Decora uus kauplus. Kuigi pidulik avamine oli kavas kell 10, said esimesed huvilised poodi juba kell 8.

Mõni minut enne kaheksat seisis uue poe ukse taga käputäis tunkedes mehi, paljudel paber ostunimekirjaga näpus. Astunud õhupallidega palistatud ustest sisse, läksid mehed kohe pojektimüügi laua taha, haarasid ratastel kärud ja kadusid lettide vahele. Kohe näha, et tegu oli kutseliste ehitajatega, mitte lihtsalt uut poodi uudistama tulnud tegelastega.

Decora juhatuse esimees Eike Tubli sõnas, et pidulik avamine leiab aset kell 10, kuid ehitajatele andsid nad teada, et pood avatakse kell 8, seega said töömehed juba tööpäeva hakul vajalikud materjalid ära osta.

Ehitaja Margus Kõrts tuli poodi kümmekond minutit pärast selle avamist. Tal läks tänaseks tööpäevaks tarvis mööblivärvi ja mõnd vahendit veel. «No veidi vajab harjumist, viis minutit peaks kulutama, et pood läbi jalutada, siis on selge, kus kõik asjad asuvad,» rääkis Kõrts.

Samuti poe esimestel avamisminutitel kohale tulnud Kaido Käämbre ostis mõningad vahendid kliendile, kuid leidis ka oma kodumajapidmises vaja minevaid tarvikuid. «Kevad tuleb, ostsin voolikule kastmiskraanid,» ütles Käämbre. Uus pood on tema hinnangul mugavas kohas ja piisavalt avar.

Pärastlõunal, mil poes käis juba tõsine avamismöll, oli ka rahvast hommikuga võrreldes kordades rohkem. Suuremjagu aega veetsid külastajad poe keskele sätitud lava ümber, kus igal täistunnil loositi välja hulgaliselt erinevaid auhindu. Kingikottides leidus nii aiatööriistu kui ka ehitustarvikuid.

Decora uue poe avamise järel sulges senine Tartu kauplus Riia tänaval politseimaja kõrval uksed. Algul oli plaan uus pood valmis teha juba mõni aasta tagasi, kuid siis ilmnes, et Riia ring läheb remonti, seega ei olnud mõistlik poodi avada suure tee-ehituse ajal. Kaupluse ehitusega hakati pihta eelmise aasta veebruaris ning tööd lõppesid lausa avamispäeval.

Uues poes on müügipinda 4297 ruutmeetrit, mida on võrreldes vana poega mõnisada ruutmeetrit rohkem. Märksa avaram on aga parkimisplats. «Siin vähemalt ei pea me politseimaja ja migratsiooniameti klientidega maid jagama,» lausus Decora juht Eike Tubli. Et Decora oli Riia tänaval rentnik, ei osanud ta öelda, mis saab vanast poemajast.

Uues poes on ka töökohti enam kui vanas kaupluses. Decora Riia tänava kaupluses sai tööd 79 inimest, nüüd on Tartu Decoras tööl 92 inimest. 

Lähiaastail on Decoral kavas uuendada ka Põltsamaa kauplust. Praegu Põltsamaa linnas asuv kauplus on ajale väga jalgu jäänud. Plaan on uus pood rajada linnapiirist välja Tallinna maantee äärde Puhu risti. Tubli sõnas, et kui võimalused lubavad, alustavad nad Põltsamaa uue poe ehitust juba tänavu sügisel. Kui aga majandusseis muutub keerulisemaks, tuleb ehitus edasi lükata. «Ära teeme selle niikuinii. Kui mitte nüüd, siis järgmisel aastal, ja kui mitte järgmisel, siis ülejärgmisel aastal,» lubas Tubli.

Lõunakeskuse lähistel on ehituspoodidest esindatud lisaks Decorale ka K-Rauta ja Bauhof. Lähedal asub ka IKEA planeerimiskeskus. Tartlased on tunnud aga huvi selle vastu, millal jõuab siia 2020. aastal Tallinnas esinduse avanud Läti kauplusladu Depo. 

Depo turundusjuht Rimants Jugans sõnas, et paraku on nende ettevõtte poliitka säärane, et laienemisplaane etterutavalt avalikkusega ei jagata. «Kui selline plaan peaks tekkima, siis kindlasti anname sellest ise teada,» vahendas Jugans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles