Raamatukogutöötajad panid oma varjatud elu vitriini

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Näitusel «Raamatukogu inspireerib – raamatukoguhoidja loob» leidub raamatute ja tasapinnaliste teoste hulgas ruumilist loomingut. Vitriinis on ka Muhvi auhind, mille said Piia Tuule ja Anu Amor-Narits.
Näitusel «Raamatukogu inspireerib – raamatukoguhoidja loob» leidub raamatute ja tasapinnaliste teoste hulgas ruumilist loomingut. Vitriinis on ka Muhvi auhind, mille said Piia Tuule ja Anu Amor-Narits. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnaraamatukogu arvestab oma ajaloo algust 7. aprillist 1913, kui avati Tartu rahvaraamatukogu seltsi raamatukogu. Sellega algust teinud noor abielupaar Kaarel ja Linda Marie Eenpalu tegutsesid ka mujal ja muul alal edukalt. Samalaadne vähemalt kahel põllul askeldamine, millest teine aga jääb lugejate pilgule enamasti varjatuks, on omane nende praegustele kolleegidele.

Oskar Lutsu nimelise Tartu linnaraamatukogu 110. aastapäeva puhul keskkogu teise korruse näitusteruumis avatud vitriiniväljapanekus «Raamatukogu inspireerib – raamatukoguhoidja loob» leidub rohkesti teoseid, mille on kirjutanud-tõlkinud-koostanud sama kogu töötajad, teiste hulgas direktor Kristina Pai. Kuid vaadata on muudki, mille loomiseks on tarvitatud mõtte- ja näpuosavust.

Pilk näitusele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles