GALERII Vitriinides kajastub linnaraamatukogu töötajate vaba aeg

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Oskar Lutsu nimelise Tartu linnaraamatukogu 110. aastapäeva puhul keskkogu teise korruse näitusteruumis avatud vitriiniväljapanekus «Raamatukogu inspireerib – raamatukoguhoidja loob» leidub rohkesti teoseid, aga samuti mitmeid asju, mis ei koosne tähtedega kirja pandud tekstidest.

Sajaleheküljeline raamatuke mahub kenasti karmanisse.
Sajaleheküljeline raamatuke mahub kenasti karmanisse. Foto: Repro

Vitiinidesse asetatud teosed on kirjutanud-tõlkinud-koostanud linnaraamatukogu töötajad, teiste hulgas direktor Kristina Pai. Kuid vaadata on muudki, mille loomiseks on tarvitatud mõtte- ja näpuosavust. Ühesõnaga – näitus tutvustab raamatukoguhoidjate loomingulisi tegevusi väljaspool raamatukogu ja heidab pilgu nende hobidele.

Pidulikul avamisel 11. aprillil sai tänusõnad ja lilled väljapaneku koostanud erialakirjanduse osakonna juhataja Halliki Jürma.

Avamisele järgnes 110. aastapäevaks ilmunud, raamatukogus koostatava andmebaasi «Tartu ilukirjanduses» põhjal kokku pandud kolmas kirjanduslik teejuht. Seekord on pealkirjaks «(Linna)kirjanduslikud uitamised» (varem on lugejate ette tulnud «Kirjanduslikud (eksi)rännakud Tartus», 2017, ning «Emajõe pääl. Hajakirjanduslikud rännakud Emajõel», 2018).

Värskeima retke panid andmebaasi töörühma toel kaante vahele asedirektor Ülo Treikelder ja Halliki Jürma, illustreeris ja kujundas Artur Kuus.

Vitriininäitusest ja muudest linnaraamatukogu 110. aastapäeva puhustest asjadest ilmub uudislugu 13. aprilli Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles