Aasta lõpuks valmib kaks uut Coopi kauplust

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Maarjamõisa Coopi kaupluse rajamiseks korraldati isegi arhitektuurivõistlus.
Maarjamõisa Coopi kaupluse rajamiseks korraldati isegi arhitektuurivõistlus. Foto: Arhitekt Tõnu Laanemäe

Tartus Viljandi maantee ja Ravila tänava nurgal algab peagi ligi 1600-ruutmeetri suuruse Maarjamõisa Coop Konsumi ehitus ning Ülenurme aleviku, Soinaste ja Reola küla piiril Kaasiku Coop Konsumi ehitus juba käib. Mõlemas kaupluses leiavad koha apteek, paki- ja taaraautomaadid.

Tartu tarbijate kooperatiivi (TTK) juhatuse esimees Tarmo Punger sõnas, et nad on aastaid otsinud sobivat asukohta, et rajada Maarjamõisa linnaossa vana Veeriku Konsumi asemel uus, nüüdisaegne supermarket. «Meile on oluline, et uus kauplusehoone sobituks keskkonda ja kõnetaks kogukonda, seetõttu kuulutasime parima lahenduse leidmiseks välja arhitektuurikonkursi, kuhu kuulus lisaks Coop Tartu esindajatele Tartu ruumiloome osakonna juhataja-linnaarhitekt Tõnis Arjus,» sõnas Punger. Võitjaks osutus arhitekt Tõnu Laanemäe võistlustöö.

Maarjamõisa Coopi poe ehitab osaühing KRC Ehitus. Hoone valmib käesoleva aasta lõpus ja kaupluse täpne avamisaeg selgub lähinädalail. Maarjamõisa Coop saab olema sama suur kui mullu linna servas Jõgeva maantee ääres avatud Kvissentali Coopi kauplus. Praegu Viljandi maanteel tegutsev Veeriku Konsum suleb pärast Maarjamõisa Coopi avamist uksed. Et TTK üüris Veeriku kaupluse jaoks Viljandi mnt 13 majas ruume ning hoones on teisigi rentnikke, ei ole teada, mis Konsumist vabaks jäänud pinnast saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles