Linnavalitsus võtab tööle spetsiaalse elurikkuse edendaja (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Nagu ka Sõpruse ringi haljasalale, on edaspidi teistelegi ringristmikele ja muruplatsidele kevadlillede istutamine ühe linnavalitsuse töötaja ülesanne.
Nagu ka Sõpruse ringi haljasalale, on edaspidi teistelegi ringristmikele ja muruplatsidele kevadlillede istutamine ühe linnavalitsuse töötaja ülesanne. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuses loodi uus ametikoht ja seda täitev inimene peaks edaspidi linnaruumi kaunimaks muutma hakkama. Kui seni on seda teinud ruumiloome osakonna spetsialistid ja järelevalveametnikud, siis nüüd võtab need kohustused põhitööna üle üks inimene.

Tartu linna ilusamaks loov inimene asub täiskohaga tööle Tartu linnamajanduse osakonda, ent esialgu on see ametikoht ajutine, tähtajaga 1. mai 2023 kuni 31. august 2027.. «Linnaaedniku töö kestab neli aastat, võib-olla mõni kuu üle selle. Ta peaks tegelema elurikkuse asjadega ning neid kureerima, ühtlasi pakkuma välja midagi lisaks nendele asjadele, mida ruumiloome osakond on siin teinud,» selgitas Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

Töökoht luuakse haljastus- ja puhastusteenistusse projekti Tartu ROHEring (urbanLIFEcircles) raames. Töökohta finantseeritakse projekti eelarvest. «Elurikkus on tulnud jupikaupa ja katse-eksitusmeetodil, aga et seda kõike kureerida ja korrastada, ongi tähtis, et ametiaja jooksul paneks ta süsteemi paika.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles