Soojad ilmad panevad pikad näpud sügelema elektritõukerataste järele

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Õpilastel kipub enda raste ja tõukerataste lukustamine kooli juures meelest ära minema, mistõttu võib nende kallis vara ka päise päeva ajal varaste saagiks langeda.
Õpilastel kipub enda raste ja tõukerataste lukustamine kooli juures meelest ära minema, mistõttu võib nende kallis vara ka päise päeva ajal varaste saagiks langeda. Foto: Kristjan Teedema

Viimastel nädalatel on politseile teatatud viiest varastatud elektritõukerattast ja ühest hinnalisest rattaakust. Kolm vargust pandi toime päise päeva ajal Annelinna koolide rattaparklatest.

Annelinna gümnaasiumi juurest varastati 27. ja 30. märtsil tõukerattad ilmselt päise päeva ajal, kui nende omanikud koolipingis istusid. «Rattaparklatel on kaamerad olemas, oleme videod politseile edasi andnud,» sõnas kooli direktor Hiie Asser.

Asseri sõnul on üks probleeme laste käitumine hinnalise varaga. «Tihtipeale nad ei lukusta oma rattaid või tõukerattaid, mistõttu on need varastele üsna lihtne saak. Lukustamisest räägivad klassijuhatajad lastele muidugi pidevalt, aga kõik neid nõuandeid paraku kuulda ei võta,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles