ERM tähistab sünnipäevanädalat

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Eesti Rahva Muuseum tähistab 114. sünnipäeva.

 

 

 

 
Eesti Rahva Muuseum tähistab 114. sünnipäeva.        Foto: Sille Annuk

Eesti Rahva Muuseum saab 114-aastaseks. Sünnipäevanädalasse mahub Oskar Kallase stipendiumi saaja väljakuulutamine, uue näituse avamine, suur estraadikontsert ning pannkoogipühapäev koos munade veeretamisega. Sünnipäevahommikut alustab muuseumirahvas sel aastal koos «Terevisiooniga», mis muuseumisse ja Tartu valda külla saabub.

ERMi sünnipäeval, 14. aprillil avatakse uus näitus «Sõnumid kolmnurgas. Näitus Eesti 20. sajandi suveniirrätikutest». Väljas on üle poole tuhande nõukogudeaegse suveniirrätiku, mis loodud muu hulgas laulupidudeks, linnade ja asutuste tähtpäevadeks ning ka 1980. aasta olümpiamängude Tallinna purjeregati jaoks. Tutvuda saab ka rätikute annetajate lugude ja tekstiilidisainerite kommentaaridega. 

Samal päeval antakse ERMis kätte Oskar Kallase stipendium tunnustusena pikaajalise silmapaistva professionaalse ning loomingulise tegevuse eest rahvusteaduste ja -kultuuri alal. Samuti antakse kätte Ferdinand Linnuse kolleegistipendium ERMi töötajale ning kuulutatakse välja ERMi giidipreemia saaja. 

Sünnipäevaõhtul kõlab suur estraadikontsert «Jaa-jaa-jah, kõll!», mis on pühendatud Arved Haugi 100. sünniaastapäevale.

Eesti Rahva Muuseum on sünnipäevanädalal avatud teisipäevast pühapäevani 10–18.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles