Anne kanali ääres algavad tasuta välitrennid

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Treeningud toimuvad esmaspäeviti kell 18.00 – 19.30 Anne kanali äärsel välijõusaali platsil.
Treeningud toimuvad esmaspäeviti kell 18.00 – 19.30 Anne kanali äärsel välijõusaali platsil. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn alustab 24. aprillil taas tasuta välitreeninguid täiskasvanutele. Treeningud toimuvad esmaspäeviti kell 18– 19.30 Anne kanali ääres välijõusaali platsil.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on linna pakutavad tasuta treenimisvõimalused muutunud iga aastaga üha populaarsemaks. «Tartus on spordi- ja mänguväljakuid kujundatud nii, et erinevate huvide ja võimetega inimesed leiaksid meeldiva tasuta liikumisvõimaluse. Vahel on spordiväljakute kasutamise barjääriks kasutajate vähesed teadmised treeninguvahendite võimalustest ja -metoodikast. Linna korraldatud välitreeningutel aitavad kogenud füsioterapeudid tartlastel liikumisest maksimaalselt rõõmu tunda ja kasu saada,» rääkis Lees.

Välitreeningutele on oodatud nii algajad, kes vajavad esmaseid nõuandeid treeningute alustamiseks, kui ka edasijõudnud, kes soovivad lisaks jõusaali võimalustele proovida treeninguid vabas õhus. Kõigile osalejatele leitakse võimetekohased harjutused ja sobiv treeningukoormus.

Igal treeningul on kohal füsioterapeut, kes õpetab osalejaid vastavalt nende soovidele ja vajadustele kasutama treeningvahendeid, aitab korrigeerida harjutuste sooritust ning nõustab treeningukava koostamisel. Treeningul läbitakse soojendus, põhitreening ja lõdvestus. Lisaks treeningule aitab füsioterapeut hinnata kehalist võimet.

Välitreeningud toimuvad igal esmaspäeval 24. aprillist 25. septembrini, välja arvatud riigipühadel. Treeningutele ei pea ennast ette registreerima ning huvilised saavad treeninguga liituda igal ajal. Väga karmi ilma (paduvihm ja äikesetorm) korral jääb treening ära, sellest teavitatakse ka Tartu linna kodulehel ja Facebooki lehel.

Treeningud on osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles