Õpilaste teadusfestival kutsub teadushuvilisi Tartusse

Tartu Postimees
Copy
Õpilaste teadusfestival  Eesti Rahva Muuseumis 2022.aastal.
Õpilaste teadusfestival Eesti Rahva Muuseumis 2022.aastal. Foto: Andres Teiss

Eesti Teadusagentuurkorraldab 11.-12. aprillil õpilaste teadusfestivali Eesti Rahva Muuseumis, kus põnevaid ja sisukaid ettevõtmisi jagub igas vanuses õpilastele algklassidest gümnaasiumini, samuti juhendajatele, vanematele ja teistele teadushuvilistele.

Festivali keskseks sündmuseks on õpilaste teadustööde riikliku konkursi teine voor, kus Eesti parimad õpilasuurijad tutvustavad oma töid. Posterettekandeid saavad uudistada kõik külastajad. Kolmapäeval antakse üle riiklikud preemiad ja koostööpartnerite eriauhinnad. Üle mitme aasta tutvustavad festivalil oma uurimusi ka algklasside õpilased.

Kahe päeva jooksul on kõigil võimalik ise järele proovida, kui põnev ja mitmekülgne on teadus. Samuti on kõik kooligrupid oodatud osa võtma inspireerivast lavaprogrammist.

Tuleviku Tegijad jagavad kogemusi, kuidas minna ettevõttesse töövarjuks, Videoõpsi projektiga tutvustatakse, kuidas luua kaasahaaravaid teadus- ja õppevideosid YouTube’i. Teaduslikku kultuurielamust pakuvad Tartu Loodusmaja ning teadusteatri «Tipp ja Pauk» etendused. 

Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimehe Anu Noorma sõnul pakub festival põnevat ja harivat meelelahutust igas vanuses õpilastele. «Noori, kes mõlgutavad mõtteid tulevase erialavaliku üle, inspireerivad huvitavad esinejad ja teaduse erinevaid tahke avavad töötoad. Õpilased, kel seisab ees uurimistöö kirjutamine, saavad tutvuda oma eakaaslaste uurimustega ja neilt huvipakkuvate teemade kohta lähemalt uurida,» kirjeldas Noorma. 

Õpilaste teadusfestival on kõigile tasuta, töötubadesse on vaja eelnevalt registreerida kodulehel. Festival on avatud Eesti Rahva Muuseumis teisipäeval kell 10-17 ja kolmapäeval kell 9-12. Õpilaste teadustööde riikliku konkursi autasustamine algab kolmapäeval kell 13 ning ülekannet auhinnagalast saab jälgida ka portaalis miks.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles