Noor kontratenor Londonist laulab barokiaja muusika kontserdil

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kontratenor Martin Karu ja dirigent Martin Sildos valmistuvad prooviks.
Kontratenor Martin Karu ja dirigent Martin Sildos valmistuvad prooviks. Foto: Corelli Music

Ülestõusmispühade esimesel pühal toob Corelli Music kontserdiga «Jubilate Domino» sarjas «Kirikupühad Maarjamaal» kuulajate ette barokiaja muusikat, kus soleerib noor kontratenor Martin Karu Londonist. Täna kell 19 on kontsert Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus ja 11. aprillil kell 20 Tartu Jaani kirikus.

Martin Sildose dirigeeritud kontserdi peateos, ligi pooletunnine Antonio Vivaldi kantaat «Nisi Dominus» on eesti muusikutega esiettekandel Eestis. Corelli Musicu kunstilise juhi Mail Sildose hinnangul nõuab see soolokantaat konratenorilt erakordset virtuoossust.

Kontratenor Martin Karu.
Kontratenor Martin Karu. Foto: Corelli Music

«Martin Karu on särava staarina esimene eestlane, kes omandab kontratenorina haridust Londoni mainekas kõrgkoolis Guildhall School of Music & Drama,» lisas Sildos. «Need on noore solisti esimesed suured soolokontserdid orkestriga. Varem on ta laulnud palju aariaid ja kammerkontserte.»

Londonisse suundus Martin Karu pärast õpinguid Otsa-koolis Risto Joosti lauluklassis. Pärast bakalaureusekraadi omandamist Andrew Wattsi juhendusel jätkab ta samas nüüd magistriõpinguid.

Tallinnas ja Tartus on «Nisi Dominusele» lisaks kavas Bachi «Widerstehe doch der Sünde», Buxtehude «Jubilate Domino» ja Corelli «Concerto grosso». Koos vaheajaga vältab kontsert poolteist tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles