Korjanduskarbi varguse eest kirikus pattu kahetsenud tegelased ei ole seni varastatud raha tagastanud

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kirikuõpetaja Kristjan Luhamets(vasakul) lasi karbivarastel kirikus patud andeks paluda.
Kirikuõpetaja Kristjan Luhamets(vasakul) lasi karbivarastel kirikus patud andeks paluda. Foto: Jürgen Puistaja

Eelmisel esmaspäeval Tartu Pauluse kirikust korjanduskarbi varastanud mees ja naine tõid paar päeva hiljem küll korjanduskarbi kirikusse tagasi, kuid mitte raha, mis oli karbi sees. Karbi võtnud tegelased lubasid, et toovad raha tagasi aprilli alguses, kuid ei ole seda seni teinud.

Pauluse kiriku õpetaja Kristjan Luhamets kutsus eelmisel kolmapäeval korjanduskarbi kirikusse tagasi toonud meest ja naist pühakojas patte andeks paluma, mida nad ka tegid. Saanud tegude eest andeks, lubasid nad ka raha tagastada, kuid seda pole nad nädala jooksul teha suutnud. 

Luhamets selgitas, et korjanduskarbi kaasa rabanud mees ei ole pärast patukahetsust temaga ühendust võtnud, küll on kirikuõpetajaga suhelnud varguses kaasa löönud naine. 

«Neil on keeruline elu, nad ei tule oma igapäevaeluga kuigi hästi toime, nad vajavad abi ja nõustamist, mida olen neile ka pakkunud,» rääkis Luhamets. «Nende inimeste õigele rajale aitamine on ehk väärtuslikumgi kui korjanduskarbis olnud raha,» sõnas Pauluse kiriku õpetaja.

Samas loodab Luhamets, et viimaks jõuab ka karbist näpatud raha kirikusse tagasi. «Kui nad selle kasvõi osade kaupa ajapikku tagastavad, oleks ka hea ning tegu saaks viimaks heastatud,» rääkis ta. Korjanduskarbis oli hinnanguliselt üle saja euro. Täpset summat ei osanud ka Luhamets öelda.

Politsei sai vargusest teate möödunud teisipäeva õhtul. Politsei pressiesindaja Ragne Keisk vahendas, et kuna asjaosalised said kokkuleppele, ei ole mõtet politseil ka väärteomenetlust läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles