Timo Tootsi valiknäituse uusim teos jagab külastajaile küpsiseid

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Timo Toots selgitab näituse uusima installatsiooni toimimist. Foto paremas servas kola märgib seda, et näituse ülespanek on veel pooleli.
Timo Toots selgitab näituse uusima installatsiooni toimimist. Foto paremas servas kola märgib seda, et näituse ülespanek on veel pooleli. Foto: Sille Annuk

Neljapäeval toimub Tartus taas tavalisest tähelepanuväärsema kunstinäituse avamine, mille tähtsust märgib küll ka pealinnast kunstisõprade saabumine eribussiga, veel rohkem aga väljapaneku sisu. Timo Toots (40) on kunstimaja kõikides ekspositsiooniruumidesse vaatamiseks seadnud valiku oma teostest, mis on valminud 15 aasta jooksul.

Näitus «Luba kõik küpsised» koosneb kolmest omavahel seotud teemaplokist. Need on «Füüsiline vs. virtuaalne ruum», «Isikuandmete kasutamise eetika» ja «Meedia-meelelahutus-poliitika». Kunstihuvilistel on võimalus astuda teostega interaktiivsesse suhtesse.

Nii näiteks saab monumentaalgaleriis kettal keerutaja enda ümber maas lugeda värskeid uudiseid ja ühtlasi sama teksti kuulata kõlaritest. Kunstimajja peauksest siseneja aga seisab silmitsi Timo Tootsi uusima teosega. Selle väljapaistvaim osa on pääslamasin, mille juhendeid jälgides võib soovija endale lubada nn küpsise ja kui paneb lõpuks selle tagasi, saab ta telefonisse videoklipi oma liikumisest näitusesaalides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles