Jaan Habicht teeb Peedul akadeemilist šokolaadi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Jaan Habicht on sisustanud oma elamu külalistetuppa šokolaaditootmise liini. Üks valminud tooteid käib koos CDga metallist ümbrisesse.
Jaan Habicht on sisustanud oma elamu külalistetuppa šokolaaditootmise liini. Üks valminud tooteid käib koos CDga metallist ümbrisesse. Foto: Margus Ansu

Peedu ühe künka veerule on mändide ja kuuskede alla paari aastaga kerkinud ühekorruseline elamu, mille on endale projekteerinud ja majakarbist lõpuni valmis ehitanud ettevõtlik Jaan Habicht (67). 1. aprillist on sellel šokolaadilabori silt.

Maja oli alguses mõeldud omaniku iga arvestades n-ö vanadekoduna või lastelastele kasutamiseks, aga läks teisiti. Kavandatud külalistetoast sai hoopiski esimene kodumaine šokolaadi-iduettevõtte labor, kus endiste kolleegidega Tartu ülikoolist nutišokolaade välja töötada.

Esimene akadeemiline toode valmis emakeelse ülikooli 100. aastapäeva puhul kingitusteks. Jaan Habicht oli selleks ajaks juba maha müünud oma maja Paul do Mari külas Madeiral, kus ta elas kolm aastat, ja asunud tööle Tallinna ettevõttes Chocolala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles