Pildid Tudengite protestile tõmmati Tartu raekoja ees kiirelt kriips peale

Copy

Kolmapäeva hommikul kell 10 kleepisid Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse liikmed Tartu raekoja peaukse kõrvale plakateid kirjaga «Aitäh, et lubasite», mis viitas käimasolevatele koalitsioonikõnelustele. Plakatid said peaukse kõrval seista vaid mõne hetke, sest raekojast välja astunud turvatöötaja palus need sealt eemaldada.

Kolm üliõpilasesinduse liiget, Siret Siim, Hanna Britt Soots ja Karl Lembit Laane, kleepisid raekoja peaukse kõrvale plakateid, kus olid kirjas Reformierakonna, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide valimislubadused tudengitele.

Aktsiooni peasõnum on «Aitäh, et lubasite», millega üliõpilasaktivistid viitavad kuuldustele, et vaatamata erakondade valimiseelsetele lubadustele ei tõsteta uue koalitsioonilepingu j'rgi üliõpilastele mõeldud toetusi.

Tartu raekoja seintelt paluti tudengitel plakatid eemaldada, mida üliõpilasesinduse liikmed ka tegid. «Et see aktsioon kutsuti ellu väga kiiresti, siis me ei jõudnud protesti ka avalikult registreerida,» tunnistas Hanna Britt Soots. 

Samas ei läinud protest päris kurtidele kõrvadele, sest pärast plakatite mahavõtmist astus raekoja uksest välja reformierakondlane, Tartu abilinnapea Mihkel Lees. Ta kuulas tudengite mure ära, tegi plakatitest pildi ja lubas, et räägib sellest koalitsioonikõnelusi pidavate erakonnakaaslastega.

Üliõpilasesinduse liikmed läksid edasi plakateid kleepima ka Reformierakonna Tartu kontori seintele. 

Et protest on ennekõike mõeldud valitsuskõnelusi pidavatele erakondadele lubaduste meeldetuletamiseks, siis suurem jagu protestiaktsioone toimub Tallinnas.

Plakatid riputatakse üles Tallinnas valitsushoonesse ning Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peakontoritesse, Lisaks kuvatakse sõnumit järgmisel kahel päeval mitmel Tallinna linnaekraanil. Ettevõtmist korraldavad Eesti üliõpilaskondade liit (EÜL) ning Tallinna ja Tartu Ülikooli üliõpilaskonnad.

Tallinnas koordineerivad plakatite kohaletoimetamist EÜL ja Tallinna Ülikooli üliõpilaskond. Tänase päeva jooksul peaks plakatid jõudma Stenbocki majja ja kõigi valitsuskõnelusi pidavate erakondade Tallinna kontoritesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles