Aasta lõpuks valmib Tartus Eesti Energia uus büroohoone

Tartu Postimees
Copy
Aasta lõpus valmiva hoone eskiis.
Aasta lõpus valmiva hoone eskiis. Foto: Eesti Energia

Täna sai nurgakivi Eesti Energia uus hoone Tartus. Ehituse valmimistähtaeg on aasta lõpus.

Tallinna maantee alguses, Rohelises pargis on valmimas esimene hoone. Eesti Energiale ehitatav büroohoone tuleb aadressile Roheline tänav 16/18. Eesti Energia Tartu töötajad saavad ehitaja kinnitusel kolida uude büroosse käesoleva aasta lõpuks.

Eesti Energia Tartu uue hoone nurgakivitseremoonia.
Eesti Energia Tartu uue hoone nurgakivitseremoonia. Foto: Maanus Kullamaa

Rohelise pargi arendaja Cesana Grupi juhatuse esimees Raul Jeets rääkis, et kogu park arendatakse välja innovaatiliste ning ajast ees olevate arhitektuursete ja ehituslike lahendustega. «Pargi ideoloogia on kujundatud koos Rootsi arhitektuuribürooga Wingårdhs, kes 2022. aasta alguses peetud arhitektuurikonkursi võidutöös põimis kokku enda rohelisele mõtteviisile tuginevad kogemused ning Rohelise pargi väärtused,» ütleb Raul Jeets. Roheline tänav 18 hoonest saab Enefit Connecti ja Elektrilevi uus esinduskodu ja Enefit ankurrentnikuna on suunanäitaja teistele Eesti ettevõtetele, kes soovivad tööstuspiirkonnale alternatiivi.

Uue büroohoonega luuakse Eesti Energia ja Enefit Greeni töötajatele mugav, ajakohane, energiasäästlik ja tänapäevaste energialahenduste kasutamist võimaldav töökeskkond. Eesti Energia töötajatele tuleb kontorisse 130 töökohta ning 60 parkimiskohta, millest kolmandik on varustatud Voldi elektriautolaadijatega. Majas avatakse ka Elektrilevi klienditeenindus.

Hoone ehitaja Mapri Ehituse juht Tarmo Roos tõstis hoone eripärasid loetledes esile erilise hoone välisilme, mille muudavad omanäoliseks puitprussidest vertikaalid. «Uue hoone materjalikäsitlus haakub seni rajatud ja planeeritud uushoonestusega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles