Seitse aastat jõude seisnud ERMi endine näitusemaja jõudis viimaks müüki (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kuperjanovi 9 asuv ERMi endise näitustemaja enampakkumine lõppeb järgmisel nädalal.
Kuperjanovi 9 asuv ERMi endise näitustemaja enampakkumine lõppeb järgmisel nädalal. Foto: Kristjan Teedema/Tartu PM/Scanpix

Aastaid tühjana seisnud endine Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja Kuperjanovi tänaval jõudis viimaks müüki. Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) müüb maja enampakkumisel alghinnaga 730 000 eurot.

2017. aasta alguses, mil Eesti Rahva Muuseum oli Kuperjanovi tänavalt Raadile kolinud, oli maja vastu huvi nii Tartu linnavalitsusel kui ka korporatsioonil Sakala. Ajalooliselt kuuluski kinnistu üliõpilaskorporatsiooni Sakala liikmetele, kuid linnavalitsus soovis hoone anda seltsingute ja huviringide käsutusse.

2017. aasta hakul toimunud enampakkumisel pakkus Tartu linn hoone eest 500 000 eurot ning korporatsioon Sakala oli valmis maksma selle eest 610 000 eurot. Tookordne riigihalduse minister Mihhail Korb (Keskerakond) otsustas enampakkumise tühistada, et Tartu linnavalitsus saaks hoone osta otsustuskorras. Toona jäi aga asi soiku ning hoonel ei ole uur omanikku praeguseni.

Nüüd, kuus aastat pärast esimest luhtunud enampakkumist ei ole Tartu linnavalitsus enam endisest näitusemajast huvitatud. Esiteks on aastatega kallinenud ehitushinnad, tühjana seisnud hoone vajab palju enam remonti kui kuus aastat tagasi ning ka ostuhind on kõrgem, kui toona linn oli nõus selle eest välja käima.

Korporatsioon Sakala vilistlaskogu esimees Silver Priimäe sõnas, et on Kuperjanovi 9 maja müügiga kursis, kuid ei soovi kommenteerida, kas neil on plaanis ka pakkumine teha.

RKAS müüb Kuperjanovi 9 hoonet enampakkumisel, mis lõppeb järgmisel nädalal.

Riigi Kinnisvara kinnisvaraarenduse direktori Mihkel Mäger sõnul pandi enampakkumise alghind paika kinnisvara hindaja koostatud hinnangu põhjal. «Praegu saame öelda, et hoonel on mitmeid huvilisi,» ütles ta.

Ta lisas, et RKAS teavitas eraldi korporatsioon Sakalat Kuperjanovi 9 maja enampakkumisest.

Kuperjanovi 9 maja lähistel asub ka ERMi käsutuses olnud Veski tänava maja. Seda ei ole RKASil plaanis müüa.  «Oleme Veski tänava maja kasutanud ja plaanime ka tulevikus kasutada asenduspinnana,» sõnas Mäger.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles