Külitse inimesed viis meelekindlus võiduka lõpuni

Tartu Postimees
Copy
Möödunud nädalal matkasid kohalikud Järve teel taskulampide valgel, et näidata, kui suur murekoht on valgustuse puudumine sellel teelõigul.
Möödunud nädalal matkasid kohalikud Järve teel taskulampide valgel, et näidata, kui suur murekoht on valgustuse puudumine sellel teelõigul. Foto: Kristi Sarap

Kambja valla 2023. aasta kaasava eelarve rahvahääletusel leidis enim toetust idee valgustada Külitse järve tee. Ettepaneku poolt hääletas 620 vallakodanikku.

Külitse rahva viis võiduni visadus. Nimelt korraldasid nad lisaks reklaamikampaaniale ka eelmise nädala alguses jalutuskäigu taskulampide valgel mööda Järve teed, et näidata, kui suur murekoht on valgustuse puudumine sel teelõigul.

2023. aasta kaasava eelarve hääletusel kogusid osalenud ideed kokku 1494 häält. 2022. aasta kaasava eelarve hääletusel avaldati oma toetust 1614 korda. Kambja valla kaasava eelarve hääletusel osalev vallaelanik saab hääletada kuni kahe idee poolt.

Enim toetust pälvinud ideele järgnesid:

  • Kambja alevikku ajakohase suplusranna rajamine (371 häält)
  • Soinaste külaplatsile multiareeni püstitamine pallimängude harrastamiseks (190 häält)
  • Räni aleviku puhke- ja mänguala loomine (177 häält)
  • Ülenurme mänguväljaku ehitamine (136 häält)

Edasiseks sammuks on võidutöö elluviimine. Kui ettepaneku teostamisel selgub, et selle maksumus ületab eelarves ettenähtud rahalisi võimalusi, võib vallavalitsus teha idee autoritele pakkumise esitatu kohendamiseks. Kui seda ei soovita kasutada, siis viiakse ellu ideede nimekirja paremusjärjestuses järgmine ettepanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles