Aura keskus sai Legionellast jagu, keskus on täies mahus avatud

Tartu Postimees
Copy
Tartu Aura veekeskus on reedest täielikult avatud.
Tartu Aura veekeskus on reedest täielikult avatud. Foto: Sille Annuk

Pärast põhjalikke puhastustöid on Aura keskus Legionella bakteritest vaba ning  alates 31. märtsi õhtust täies mahus avatud. Kasutada saab nii esimese korruse duširuume kui saunu.

Reedel saabunud Legionella-proovide vastused olid negatiivsed. Sellega on oht bakteriga kokku puutuda eemaldatud ja keskus on taas täielikult avatud.

Legionella bakteritest vabanemiseks pesti keskuse kaks veetorustikuliini läbi kloordioksiidiga ning voolutati põhjalikult. Kõik esimese korruse vanad dušisüsteemid eemaldati ning asendati ajutistega. Esmaspäeval saabuvad keskusse kõik uued dušipaneelid, seni on pesuruumides mõni pesukoht vähem.

Aura keskusest leiti Legionella bakter esmalt 9. märtsil, mille järel suleti esimesel korrusel mõned dušid. 16. märtsil suleti kõik esimese korruse pesuruumid. 31. märtsil saabunud proovides Legionella't ei leitud.

Legionella pneumophila bakteri tekitatud legionelloosijuhtumeid esineb Eestis igal aastal. Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht selgitas, et viimaste aastate rekord sündis 2020. aastal, mil aastas diagnoositi 18 legionelloosijuhtumit. Tänavu on registreeritud viis legionelloosijuhtu, need kõik Tartus.

Legionella bakteri piirnorm oli lisaks Aura keskusele lubatust kõrgem V Spas ja Anne saunas. Praeguseks on kõik kohad halvast bakterist jagu saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles